Raczej nie. Jeszcze. To świeży obiektyw, a poprzednie miały już kilka latek na karku, więc...
A szczerze mówiąc, zakres, światło i cena (3,7k w PL gdzieś mi mignął) ciekawe.
Szukaj
Raczej nie. Jeszcze. To świeży obiektyw, a poprzednie miały już kilka latek na karku, więc...
A szczerze mówiąc, zakres, światło i cena (3,7k w PL gdzieś mi mignął) ciekawe.
Czyli brak zooma ogarniasz innym zoomem Też myślałem, ze zoomy UWA używa się tylko na "najszerszej" ogniskowej (w sumie to samo myślałem również o zoomach tele tyle, że w drugą stronę). Ale jak już zacząłem używać to się okazuje, że te najszersze ogniskowe często są zbyt szerokie. Dlatego zoom się przydaje. Choć zdaję sobie sprawę, że niektórzy mają inne podejście.
Hm....
I to jako Tamron, nie Nikkor?
Podobno już jutro/dziś w nocy (różnica w czasie, wiadomo).
900$... Cena w dolcach jak za wersję na Sony, nie licząc promocji.
Ciekawe, ile u nas zawołają?
I co z ceną Nikkora?
PS. Teraz jeszcze mocniej pytanie: "gdzie, do cholery, APS-C 11-20/2.8 i 17-70/2.8?!" się ciśnie na klawiaturę.
Hm, mniej-więcej 2.5 roku różnicy między wersją na Sony i na Nikona.
To co? 20-40/2.8 i 50-400 końcówka tego roku lub początek przyszłego?
Heh, chyba częściowo trafiłem.
Admin NR twierdzi, że 50-400 trafi na N/Z w przeciągu najbliższych tygodni.
trafiłeś https://nikonrumors.com/2024/08/29/u...-z-mount.aspx/
śmieszny zakres ogniskowych, coś ciekawego
No wydaje się bardzo fajny. Przez lata używałem 70-300 na APS-C i na wyjazdach zazwyczaj się przydawał. Tylko czasem mocno bolało te 70 (105 ) mm na szerokim końcu.
Tutaj odpowiednik na FF startujący od 50 powinien być o wiele bardziej uniwersalne a te brakujące 50 mm na końcu jakoś się przeżyje.
Z5 + N24-200
D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 (AF-P)
Skontaktuj się z nami