Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie mam pytanie dot D40 stki

Witam wszystkich

Mam pytanie : czy da sie D40 stką zrobic zdjęcie z poziomu ekranu LCD, mam aparat od kilku dni ale takiej opcji nie znalazłem jeszcze, bo moze jej nie ma?

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek_apocaliptic Zobacz posta
    Witam wszystkich

Mam pytanie : czy da sie D40 stką zrobic zdjęcie z poziomu ekranu LCD, mam aparat od kilku dni ale takiej opcji nie znalazłem jeszcze, bo moze jej nie ma?

Pozdrawiam
    nie da sie

... ale sie rozpisalem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek_apocaliptic Zobacz posta
    Witam wszystkich

Pozdrawiam
    Taki podglad na zywo maja lustra Olympusa oraz Panasonic. A takze najnowszy Mark canona, ale to juz "inna bajka".
    Ale nie przejmuj sie, "za chwile" nie bedzie Ci to przeszkadzało (domyslam sie, ze sie przesiadles z jakiegos kompaktu) i uznasz kadrowanie przez wizjer za bardzo fajne i wygodne. Naprawde.

Domyślnie

Witam

Ja po przesiadce z Panasonic-a dmc-fz4 na d40 juz nigdy nie zamieniłbym sie za kadrowanie na lcd z tyłu aparatu a tym bardziej lcd w wizjerze. Jest bez porównania
    Ostatnio edytowane przez technolub ; 11-07-2007 o 21:24 Powód: poprawka literowa

Oszczędny w słowach Awatar qczman
    Miasto
    Wawa-Stare Bemowo

Domyślnie

a po za tym z punktu energooszczednosci, jest mniej pradozerne
    Facebook // www.qczman.pl - kiedys zaktualizuje

Domyślnie

No właśnie - ciągnie mniej prądu. Może dlatego nie zrobili

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    No właśnie - ciągnie mniej prądu. Może dlatego nie zrobili
    Spamer....

Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 11-07-2007 o 22:43

Domyślnie

no i fizyka - aby unieruchomić ciało w przestrzeni potrzebne są trzy punkty podparcia - w przypadku lustra (takiego normalnego a nie "zombie-like" jak olki czy nowy marek) jest głowa i obie ręce a kadrując prze lcd na "zombie" to masz większe prawdopodobieństwo że ci fotka wyjdzie "ruszona" bo są tylko dwie ręce
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Fakt- nie da się
    Też przesiadałem się na Nikona z kompaktu. Tam większość zdjęć robiłem z "poziomu LCD". Teraz po kilku miesiącach, podczas jakieś uroczystości tak jakoś dziwnie /bez obrazy kogokolwiek/ wyglądali ludziska z uwagą wpatrujący się w pełnym słońcu w malutkie ekraniki w aparatach, aby pyknąć fotkę.
    Kwestia przyzwyczajenia. Teraz nawet focąc czasami kompaktem nie używam LCD.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Spamer....

Wcale nie spamer. Kup D200, a poczujesz na własnej baterii co to pojemność

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów