Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: pierwsza sesja.

Domyślnie pierwsza sesja.

Witam!
    Przedstawiam poniezej swoj debiut zarowno na tym forum jak i w zdjeciach sesyjnych (jesli mozna je tak nazwac). Przez czas jakis goscilem na stronach digartu niestety konstruktywnych uwag tam sie nie doczekalem. Mysle ze tutaj bedzie inaczej.

By enkidu777, shot with NIKON D70s at 2007-07-11

By enkidu777, shot with NIKON D70s at 2007-07-11

Red face

Widzę, że kombinujesz z kompozycją - świetnie! Niby codzienne przedmioty zestawiasz w niecodzienny sposób.
    Ale przesadzasz z wygładzaniem, wygląda to mydlano, a włosy na ramieniu modelki na pierwszym zdjęciu.. brr..
    Balans bieli mógłby być lepszy, ale w warunkach domowych nie jest to łatwe, wiem coś o tym.
    Ściana z tyłu jast równomiernie oświetlona, co odbiera tajemniczości fotografiom.
    Wg mnie - mniej światła (zwłaszcza na tle), i cz/b - i byłoby jeszcze lepiej.
    Ładna modelka, pomysł, widać sporo pracy z ustawieniem rekwizytów.
    Podążasz dobrą drogą!

Domyślnie

No, nie podchodzą mi te zdjęcia, ale żeby było bardziej konstruktywnie.
    Jedynka - zasłonięte pół twarzy, zdjęcie (i modelka) nie wyraża żadnych emocji, przyklejony uśmiech. Portret bez oczu to nie portret.
    Dwójka - bardzo sztuczne i niekonsekwentna poza modelki, telefon trzyma tylko dla tego, że jej kazałeś ale ani ona ani ja nie wiemy czemu ma służyć (chodzi mi o sytuację a nie zastosowanie)
    Trójka - kompletny chaos, bałagan w kadrze, bez sensu poobcinane rekwizyty i ręka.
    To tyle, mam nadzieję, że nie zniechęciłem do dalszych prób.
    D300, N18-200VR, N60/2,8, N50/1,8 SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    Ale przesadzasz z wygładzaniem, wygląda to mydlano, a włosy na ramieniu modelki na pierwszym zdjęciu.. brr..
    O rzesz - wyglądają jak u Ripley mającej bliższy kontakt z Alienem Zdjęcia są z pomysłem (w zakresie rekwizytów), ale ogólnie większej treści w nich niestety nie widzę. Z kolei to, co rzuca się w oczy, to nierównomierny balans bieli - np. na trójce modelka jest zdecydowanie za czerwono-magentowa.

Ogólnie fotki na plus z minusem

Domyślnie

1. mydlano wyszła za dużo blura, usta straciły kontur. Ujęcie fajne, tajemnicze
    2. fajna kompozycja pzedmiotów ale kadr słaby i jeszcze ta ucięta półka w rogu
    3. ogólnie mi się niepodoba, modelka ma minę nijaką, niewiadomo czy jes zła czy zadumana czy może śpiąca, dodatkowo WB ucieka za bardzo w zielony

jak wspomniał Andy_O chyba lepiej by wyszło w B/W

Domyślnie

ojej - co sie stalo z 3 zdjeciem? Czerwona sukienka juz nie jest czerwona, jakies roze i zolcie sie wkradly na bok fotela od strony swiecy, a co najgorsze... takie zolte oczy...
    2 ciekawe choc tutaj skzoda mi ucietej polki, z kolorami lepiej
    1 chyba mi tu najbardziej podchodzi...nie zwracajac uwagi na rozmycie

Uprawnienia umieszczania postów