Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Artystyczne to może nie są, ale mnie się podobają Są bardzo dynamiczne. Śrut chyba widzę na 1 fotce od prawej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Artystyczne to może nie są, ale mnie się podobają Są bardzo dynamiczne. Śrut chyba widzę na 1 fotce od prawej
    Oj zdecydowanie nie są - taki eksperyment. Następnym razem spróbuje zmajstrować bardziej kontrolowane środowisko (mniej smieci w kadrze) no i przede wszystkim dwie sabinki dla lepszego światła. Szkoda ze nie mam migawki 1/16000 sek...

Tak jest tam śrut - ale na moje oko nie jest to jedyna fotka z ołowiem

Pozdrawiam
    AK
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

bombel
    Gość

Domyślnie

Niezłe w podejściu i pewnie fajnie się bawiliście, ale ze zdjęćpodoba mi się chyba tylko to z odlatującym papierosem. Jest niezłe.

A śrut? Drugie zdjęcia są wystarczająco późno zrobione (patrząc naefekty), żeby śrut odleciał gdzieś dużo dalej. Może miałbyś większeszanse na uchwycenie śrutu w kadrze, gdybyś stanął z innej strony - np.równo za celem. Z tym, że wtedy musiałbyś opanować szybkie skłony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    A śrut? Drugie zdjęcia są wystarczająco późno zrobione (patrząc naefekty), żeby śrut odleciał gdzieś dużo dalej. Może miałbyś większeszanse na uchwycenie śrutu w kadrze, gdybyś stanął z innej strony - np.równo za celem. Z tym, że wtedy musiałbyś opanować szybkie skłony.
    No ale na zdjęciach z puszką wody ewidentnie widać śrut. Fakt, że pewnie spowolniła ona jego tor na tyle aby nie uciekł z kadru. W poztałych z "dynamicznego" punktu widzenia przyznam Ci racje, aczkolwiek wydaje mi sie że w 5 coś tam jeszcze widać...

Heh co do zabawy ... ojj tak Co to trójeczki, ona to już wyszła zupełnie przypadkiem - celowaliśmy w papieros a nie śrubke. Wole nie myśleć gdzie poleciał rykoszet.

Pozdrawiam
    AK

Domyślnie

U mnie niestety taka zabawa nie przejdzie mam wiatrówkę, ale z gwintowaną lufą i .... trochę większą prędkością początkową - ojczulek dorobił kiedyś sprężynę - kopie teraz prawie jak KBK-AK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    U mnie niestety taka zabawa nie przejdzie mam wiatrówkę, ale z gwintowaną lufą i .... trochę większą prędkością początkową - ojczulek dorobił kiedyś sprężynę - kopie teraz prawie jak KBK-AK
    No i tutaj odrobinkę Cie zadziwie - ta wiatrówka również gwintowana była - taki wiesz... solidny oldschoolowy radziecki wynalazek, a nie wytwór małych chińskich rączek . Sprężyna oryginalna, prędkość początkowa bliżej nieokreślona, ale to jedna z najmocnijszych śrutowych zabawek z jakimi miałem do czynienia.

No cóż, wychodzi na to, że jednak woda ma dużą bezwładność, heh

Btw.
    Orientujecie się czym tak naprawde fotografowane są tego typu sceny?? 1/8000 sekundy to zdecydowanie za długo. Przyjmijmy prędkość sruta 200 m/s, to przy takim czasie przebywa on drogę 2.5 cm - sporo

Pozdrawiam
    AK

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akrzykalski Zobacz posta
    No i tutaj odrobinkę Cie zadziwie - ta wiatrówka również gwintowana była - taki wiesz... solidny oldschoolowy radziecki wynalazek, a nie wytwór małych chińskich rączek . Sprężyna oryginalna, prędkość początkowa bliżej nieokreślona, ale to jedna z najmocnijszych śrutowych zabawek z jakimi miałem do czynienia.

No cóż, wychodzi na to, że jednak woda ma dużą bezwładność, heh

Btw.
    Orientujecie się czym tak naprawde fotografowane są tego typu sceny?? 1/8000 sekundy to zdecydowanie za długo. Przyjmijmy prędkość sruta 200 m/s, to przy takim czasie przebywa on drogę 2.5 cm - sporo

Pozdrawiam
    AK

myśle ze tutaj się coś znajdzie na ten temat http://www.hiviz.com/

a oto przyklad fotki http://www.hiviz.com/GALLERY/pasterc...l/cp99-11.html

pozdrawiam

Domyślnie

Nie jestem pewien ale czy tajemnicą w tych zdjęciach nie jest błysk a nie mega szybkie migawki?
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

Uprawnienia umieszczania postów