Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: sb28

Domyślnie sb28

mam pytanie ,czy w tejże lampie jeśli jest ciemno to zza tej czerwonej szybki coś miga żeby wspomóc autofokus?i ewent. w jakim trybie,bo kkupiłem tą lampe i nic tam nie swieci,a mam inną lampę dedykowaną do nikona i tam widać to czerwone swiatełko ktore wspomaga AF.bardzo prosże o podpowiedz bo nie wiem czy jest ona dobra czy zepsuta,pozdrawiam
    F 100/ nikkor 28-105/sb 28

Domyślnie

za tą "czerwoną szybką" jest lampa wspomagania autofocusa i powinna ona świecić w momencie kiedy jest zbyt ciemno dla aparatu żeby prawidłowo zadziałał AF.Jeśli nie świeci tzn. że jest dostatecznie jasno dla aparatu lub jest walnięta. Spróbuj w ciemnym pomieszczeniu jeśli nie zadziała to na bank jest uwalona.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Nie wiem czy w F 100 jest lampka wspomagająca autofocusa w body.Jeśli jest to chyba powinna świecić także w tych warunkach i na lampie,oczywiscie nie razem.
    F80,MB-16,N.35-70 2.8 D D90 ,MB-D80 N. 17-55 2.8 G IF ED AF-S,N. 60 2.8 G ED Micro,N. 80-200 D ED NEW, SB-900, 055PROB+486RC2+MBAG80,LOWEPRO NOVA 5 AW,KENKO-Macro,KENKO 1,4 DG
    Grupa ,,SABAT,,

Domyślnie

no dobrze, a jesli jest walnięta,bo nie swieci wogole,to ile może kosztować naprawa,ewent, wymiana zcegoś tam,proszę o opinie

Domyślnie

jak wysuniesz plytke odblaskowa to sa tam podane rozne skroty, miedzy innymi do wylaczenia lampki wspomagajacej focus. jesli nie masz tej naklejki to funkcje wlacza sie i wylacza poprzez jednoczesne nacisniecie klawiszy MODE i -
    to sie raczej nie psuje, moze byc wylaczone. sprawdz czy obok wartosci przyslony po prawej stonie nie swieci sie NO AF ILL

Domyślnie

no własnie sprawdzilem i nie swieci ten nappis,a i nawet po jego włączeniu i eyłączeniu ta podczerwień nie dziala,a może czym innym się ją włacza??bo nie mam instrukcji,proszę o pomoc

Domyślnie

zaloz lampe, zaloz dekiel na szklo i nacisnij spust. jesli nie swieci to prawdopodobnie jest uszkodzone.

Uprawnienia umieszczania postów