przejrzałem na swoim nieskalibrowanym monitorze wszystkie zdjęcia w Twojej galerii.
na niemal wszystkich kolor skóry fotografowanych osób przywodzi mi na myśl kolor ciała ze starych płócien, z zżółkniętym werniksem. Tylko ja tak mam? jeśli tak to patrz pierwsze zdanie i nie czytaj kolejnego
Na początku, jak każda odmienność zaciekawia , do niektórych motywów w zdjęciach pozowanych świetnie pasuje, ale na wszystkich? budzi podejrzenie o brak kontroli nad tym parametrem fotografii. Przyznaję, mam na tym punkcje lekki odchył. Wiem jak wygląda np. album wyklejony zdjęciami o takiej kolorystyce - wszystko pływa w złotawo-żółtawo-brunatnej zupie. Brudne kolory szczególnie rażą mnie w zdjęciach z zabawy.
galeria ślub: 35 zdjęć z czego 12 to kadry dające się zakwalifikować jako portrety.Ten brak różnorodności planów i
perspektyw jest przed wejściem do kościoła "duszący"
Kilka zdjęć zaskakująco niepotrzebnych,banalnych ,parę zbędnych dubli
galeria wesele :"wesele oczami ryby" taki powinien być tytuł galerii wesele. zaskoczony pozwoliłem sobie na statystykę: w galerii 40 zdjęć w tym 1 nie rybim okiem. Czy nie sądzisz, że to przesada?
przewietrzyłbym tę galerię. wielokrotne duble tych samych momentów to w kolorze to znów w CB osłabiają
wymowę pojedynczego zdjęcia. Jak dowcip opowiedziany 5 razy nie śmieszy.
to samo dotyczy nieszczęsnego rybiego oka. Bańkowate oddanie perspektywy cieszy oko ale do czasu, zmieniając za chwilę ludzi i sytuacje w karykatury. Gdyby to miała być groteska to zamiar powiódł by się w 100%.
i jeszcze jeden aspekt pracy tak ekstremalnie krótką ogniskową - aby wypełnić kadr musisz być w ważnych momentach bardzo blisko - inny fotograf lub kamerzysta na pewno nie będą szczęśliwi
te zdjęcia ludziom szukającym odmienności, oryginalności będą się podobały. ja chciałbym umieć sprostać takim oczekiwaniom w inny sposób.
chciałbym takiego fotografa jak Ty na drugiego do fotografowania.
połączenie nudnawej ale niezbędnej(?) zwykłej reporterki z taką lekko "anarchizującą" to byłby pyszny tort.
POZDRAWIAM
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami