Szukaj
Bardzo nieoczywista fotografia, zastanawia mnie brak komentarzy jak do tej pory.
Na podłodze są lampy, a sama podłoga jest lustrzana? Czy to po prostu takie oświetlenie toalety?
PS. widząc zdjęcie na belce, już wiedziałem kto jest autorem![]()
Krzykliwe i intrygujące. Można by rzec, trochę wulgarne. Podoba mi się.
Z6II, Nikkor 14-30 f4 S, Nikkor 24-70 f4 S, Nikkor 50 mm f1.8 G, Nikkor 70-200 f4 G, Tamron 150-600 5.0-6.3 G2
Podłoga czarna - koncepcja była na takie szaleństwo, wulgarność.
Miałem pomysł na podpalenie papierów toaletowych ale zrezygnowałem żeby nas nie pogonili![]()
Najbardziej kolorowa fota Fafaniaka. Teraz przez 3 lata tylko B&W![]()
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
powołując się na wpis z sąsiedniego wątku zabiorę głos. Nie podoba mi się. I tu zaczyna się problem, zwykle takich komentarzy nie dodaję, bo to nie jest szczególnie merytoryczne, przez co zmusza mnie do oglądania zdjęcia i zastanawiania się czemu mi się nie podoba - a w przypadku tej foty to dla mnie twardy orzech do zgryzienia. Zdjęcie z pomysłem, charakterem, pretensjonalne, tandetne ale (może?) właśnie... czy przedstawiona tandeta nie jest zbyt tandetna? To odnośnie charakteru. Ta skarpeta i szpila ciągnie skarpetą i sandałem w męskim wykonaniu, tandetne, śmieszne i dostatecznie już "wyśmiane".
Odnośnie kadru jako takiego (być może głównej przyczyny mojej dezaprobaty) mam kłopot z wyeksponowaniem płytek w tym wychodku. Bardzo doceniam portret wykonany szerokim kątem, ogromne wyzwanie, któremu bym z pewnością nie podołał, fugi pięknie prowadzą "w głąb kadru" (w cudzysłowie dla oddania dwuznaczności, bo z fugi wzrok leci na łydki, uda i dalej do celu). Ale... Płytki brzydkiewiem, że to głupie, ale zajmują tak dużą część kadru, że nie sposób ich nie ocenić. I po podróży "do celu" dochodzimy do dymu, który w ogóle nie wygląda... Pomysł super, ale brakuje fajki (może cygaretki) w ręce modelki, żeby chuchnęła prawdziwym dymem (tak, wiem, pewnie czuniki dymu).
I co? Teraz czuję się głupio komentując fotografię jakbym był nie wiadomo kim, a na pewno nie jestem kimś, kto powinien się czepiać Twoich zdjęć. Sam bym takich nie zrobił. Ale cały wpis po wielu przemyśleniach (zwłaszcza nt. czasu poświęcanemu jego stworzeniuzamieszczę, niechaj będzie impulsem do ożywienia dyskusji (oby tylko nie w temacie "na cholerę się odzio odzywa jak się nie zna") i ściągnięcia tu mądrych głów, które rzeczywiście są w stanie przeprowadzić rzetelną analizę obrazka
![]()
ja też się nie znam ale dobrze, że się odezwałeś, bo ja też mam problem z odbiorem tej fotografii, też nie wiem czemu mi się nie podoba, znaczy nie do końca podoba mi się to co się dzieje ze wspomnianym przez ciebie dymem ale chyba bardziej nie podoba mi się to co się dzieje na podłodze. Co tam w ogóle jest, poza dwiema lampami. To mi się nie kojarzy z toaletą. Sytuacja z tytułu, gdzie upssss weszliśmy nieproszeni a tam się coś dzieje mi nie pasuje do tego co widzę, znaczy, kobieta z nogami w górze, paląca (no właśnie brakuje papierosa/cygaretki) to jeszcze rozumiem, ale mój wzrok błądzi po tych lampach na podłodze, po tym co okrągłym jasnym czymś (nawet nie potrafię tego zidentyfikować)
Więc, cóż, pomysł świetny, wykonanie nie przemawia do mnie aż tak. Chociaż też rozumiem, że te skarpetki i buty, cała modelka są specjalnie "przerysowane" i wzmocnione, wręcz krzyczące.
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
ależ ja to dostrzegam i nie twierdzę, że ma być super realistycznie, ale jednak umysł ludzki jest tak a nie inaczej skonstruowany, że podobają mu się obrazki które już zna, więc jakieś lampki na podłodze odciągają mój wzrok, powodują dysonans poznawczy, itp, itd. A to że ma być zabawa formą to już napisałem, że rozumiem i przyjmujęChociaż też rozumiem, że te skarpetki i buty, cała modelka są specjalnie "przerysowane" i wzmocnione, wręcz krzyczące.
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Skontaktuj się z nami