Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Metz 44 AF-4i

mazooor
    Gość

Domyślnie Metz 44 AF-4i

Zna ktoś tę lampę? Zastanawiam się między nią a sb-600. HELP!

Domyślnie

Poszukaj na forum. Bylo o tej lampie duzo. Jesli Cie stac na SB-600, to wez ja.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Wejdź choćby na www.metz.de to sobie poczytasz.

Podstawowa wada Metza - nie ma obracanej głowicy.
    Dużo sprzętu, mało czasu

mazooor
    Gość

Domyślnie

No wlasnie mam dylemat, bo z kasa tak sobie. Znajac zycie i tak wyjde najlepiej odczekujac jeszcze chwile i inwestujac w sb-800...

Domyślnie

Jeżeli lampa to Twoje podstawwe narzędzie pracy obok Aparatu to raczej SB-600, ale jeżeli tylko jako dodatek do sporadycznego wykorzystania to chyba Metz nie będzie zły - ja ja mam od kilku lat - jeszcze z F75 pracowała i nie narzekam tyle tylko że z D70s przy pracy z lampą w ciemno daję +0,7EV - nie wiem jak zachowuje sie z innymmi lampami. Pozdr.

A ja mam pytanie czy ktoś wie czy Metz 44 AF-4i współpracuje z Nikonem D200 ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BENIGNUS Zobacz posta

A ja mam pytanie czy ktoś wie czy Metz 44 AF-4i współpracuje z Nikonem D200 ??
    http://www.metz.de/photo_electronics...hlung.142.html

Wedlug Metz'a pracuje, jesli to wersja V3
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

mazooor
    Gość

Domyślnie

W końcu po cięzkich i głebokich zastanowieniach postanowiłem zainwestować i zamówiłem Metz'a 58 AF-1. Zbyt często wykorzystuję lampę, żeby kupować coś, co za tydzień i tak przestanie mi wystarczać (czyt. brak obracanej w poziomie glowicy). Z kolei SB-600 nie ma wysuwanego odblysnika, a roznica 350 zl jest chyba warta doplaty. I co? Dobry wybor?

Uprawnienia umieszczania postów