Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: problem z D200

Domyślnie problem z D200

Witam. Pierwszy raz mam problem z D200. Mianowicie na trybie A lub S masakrycznie przepala zdjecia. Wskazowka naswietenia lata jak szalona, czasy wahaja sie od 1/30 do 1/1200 albo i wiecej przy tym samym planie i przesłonie. W trybie M wszystko jest ok. Co to moze byc ? czy tylko serwis ? Z gory dzieki za szybkie odp. pozdrawiam.

Domyślnie

...dodam jeszcze ze problem wystepuje ze wszystkimi obiektywami nikonowskimi jakie posiadam: 17-55 2.8, 70-200 2.8 VR i 18-200 VR.

Domyślnie

Jezeli napiszesz, że miga ci jeszcze linijka (raz jaśniej i ciemniej) to obawiam się, że tylko i wyłącznie serwis. Kolega z pracy miał podobne efekty z D70. Wymienili mu jakąś magiczną część, ale na gwarancji (to był plus tego, choc jego gwarancja już dawno się skończyła).

Pozdrawiam
    Elip

Domyślnie

Ja miałem podobną rzecz z D70. W końcu aparat zupełnie zdechł. Okazało się, że wadliwy był podzespół elektroniczny, i mimo że było już po gwarancji to wymienili mi go w serwisie za friko.

Domyślnie

Zresetuj ustawienia do fabrycznych, wyjmij baterie na jakiś czas i sprawdź jescze raz. Może pomoże.
    D300; 17-55; 18-200VR; 50mm1,4, SB600. EOS500N, 28-105II USM; Speedlight380.

Domyślnie też problem choć duuużo mniejszy :)

Piszę w tym temacie bo mój problem jest błahy i nie ma sensu zakładać nowego wątku.

Kilka dni temu przesiadłem się na mojego wymarzonego d200,
    Robię sporo architektury i często "majtam" aparat w pozycję pionową,
    Z przykrością się przekonałem że d200 ma niefrasobliwie umiejscowione gniazdo zdalnego sterowania,
    tak że obracając body zahaczałem najwidoczniej o zaślepkę wspomnianego wcześniej gniazda doprowadzając do jej odkręcenia.
    Jak łatwo się domyślić dopiero w domu zorientowałem się że gdzieś mi się owa zaślepka zgubiła

Mam zatem pytanie może ktoś z forumowiczów już miał taki motyw i może mi pomóc?
    Gdzie można takie bździejstwo dokupić????

Pozdrawiam
    Żółte Aparaty, Obiektywy, Lampy, Statywy, Parasolki, Złączki, Filtry i inne takie...
    www.hotlook.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śl/Katowice/Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bad_shadow Zobacz posta
    Piszę w tym temacie bo mój problem jest błahy i nie ma sensu zakładać nowego wątku.

Kilka dni temu przesiadłem się na mojego wymarzonego d200,
    Robię sporo architektury i często "majtam" aparat w pozycję pionową,
    Z przykrością się przekonałem że d200 ma niefrasobliwie umiejscowione gniazdo zdalnego sterowania,
    tak że obracając body zahaczałem najwidoczniej o zaślepkę wspomnianego wcześniej gniazda doprowadzając do jej odkręcenia.
    Jak łatwo się domyślić dopiero w domu zorientowałem się że gdzieś mi się owa zaślepka zgubiła

Mam zatem pytanie może ktoś z forumowiczów już miał taki motyw i może mi pomóc?
    Gdzie można takie bździejstwo dokupić????

Pozdrawiam
    mnie też się gdzieś zapodziało

około "dyszki" w nikon polska
    blog
    Pozdrawiam,
    Al

Domyślnie

Ta zaślepka to jakaś mocno "gubliwa" jest. Mi też ją wsiąkło po paru dniach od kupna aparatu. Fakt, że wcześniej sobie ją odkręciłem, żeby zobaczyć z ciekawości jak wygląda to gniazdo, a potem niezbyt mocno przykręciłem, żeby móc ją łatwo odkręcić no i ... łatwo się odkręciła. W Nikon Polska do kupienia za niecałe 12 PLN. Tylko czasem moga nie mieć na stanie (mi się tak zdażyło) i musiałem czekać ze 2 tygodnie. Teraz jest dokręcona najmocniej, jak się da.

Domyślnie

Dzieki za pomoc.

Mam jeszcze jedno pytanie, jak mogę skontaktować się z nikon polska?

Może to głupie ale zważcie że jestem świeżym użytkownikiem nikona.
    Żółte Aparaty, Obiektywy, Lampy, Statywy, Parasolki, Złączki, Filtry i inne takie...
    www.hotlook.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów