Szukaj
Ostatnio edytowane przez wlopis ; 30-07-2007 o 13:30
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
to wszystko + studia przypadków + pdfy z tutorialami jest przeciez na www.capturenx.com
I'm not always right, but I'm never wrong...
Nie mówię, że nie, bo bynajmniej... ale czy możesz podać bezpośredni link?
Natomiast polecam jeszcze te wyniki: http://support.nikontech.com/cgi-bin...&p_page_foot=2 a w każdym razie kilka z nich.
Stig - mam tu dwa cropy z Nefów wywołanych w Nikon NX I ACR (zapisane do JPG w maks. jakości). . Na Nefie z ACR widać zdecydowanie większą kaszę, większe nasycenie i wogóle różni się od NEFA z NXa. Kolory mogę sobie ustawić ale z szumami nie mogę sobie poradzić. Chciałbym bardzo pracować w ACR bo jest zdecydowanie szybszy i wygodniejszy w obsłudze od NXa, ale ta różnica mnie trochę denerwuje.
Crop z NXa.
Crop z ACR.
I jeszcze jedno, dlaczego w PS CS2 w Nikon Bridge nie widzę miniatur NEFów?
PS. Zdjęcia nie są wyostrzone, wrzuciłem surowiznę.
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
witam, od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem capture nx 2. Chwale sobie ten programik poniewaz moge za pomoca niego w latwy sposob obrobic zedjecie realistycznie. W przeciwienstwie do CR... tam zawsze wszystko mam przekoloryzowane, zbyt wyostrzone itp...
ogolnie git
denerwuje mnie tylko jedna rzecz: jesli ustawilem juz ekspozycje, kontrast, redukcje szumow i przechodze do ustawien (u-pointow, kontrastu, konwersji do bw (genialne w NX2) to potem jesli chce jeszcze skorygowac wczesniejsze, podstawowe ustawienia to te pozniejsze mi sie wylaczaja i widze znow podstawowy obraz...
czy tak musi byc? czy moge to gdzies ustawic? Dodam ze nawet jesli zapisze zdjecie po podstawowych ustawieniach to i tak jest to samo...
dzieki pozdrawiam
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami