Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Question Nikon - Capture NX

Nikon- Caputure NX + Nikon- Color Efex Pro 2,0 COMPLETE - 75 filtrów
    Czy ktoś posiada i ma jakieś uwagi do tych programów ? Czy warto je posiadać ?
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Niki polecam i to bardzo
    A do NX wlasnie próbuję się poraz drugi przekonać - pierwszy raz trwał jak zawsze krótko..... znaczy nie spodobał mi się interfejs i nie tylko więc odinstalowałem....
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

NX ma tutaj na forum sporo osób. Ja akurat sobie ten program chwalę, bo z tego co posiadałem do NEFów najlepiej je wywołuje.

Domyślnie

ja zostałem przy Nikon Capture 4 i NX nie przypadł mi do gustu tragiczny interfejs (przynajmniej dla mnie) z okienkami które trzeba za każdym uruchomieniem od nowa ustawiać, chyba że coś poprawili w tym względzie
    dlatego najpierw proponuję pobawić się 4 - ką a potem porównać do NXa
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Tak, przejrzystość i prostota obsługi NC 4.4 jest nie do pobicia. Dowolne komponowanie palet z narzędziami, funkcja "markers" itd. Przejscie z NC 4.4 na NX jest na tyle bolesne, że czasem nie do przeskoczenia.
    D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900

Domyślnie

Jako że nie miałem wczesniejszej wersji (od razu wchodze na NX firma kupiła takie oprogramowanko) muszę tylko wiedzieć czy jest ok .
    Mam PS i czy to op. nie gryzie sie z NX .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    Nikon- Caputure NX + Nikon- Color Efex Pro 2,0 COMPLETE
    filtry Nik Color Efex Pro nie sa kompatybilne z NX, mozna je uzywac z Capture 4

co do NX: interfels wymaga przyzwyczajenia, ale warto. technika colorpoints jest genialna.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    filtry Nik Color Efex Pro nie sa kompatybilne z NX, mozna je uzywac z Capture 4

co do NX: interfels wymaga przyzwyczajenia, ale warto. technika colorpoints jest genialna.
    Fotopolis
    To ja już sie poddaję ci twierdzą że jest to nowy Capture następca 4 ale nic nie mowią o tym że są to
    programy nie kompatybilne z Nik Color Efex Pro .
    Piszę do Nikona w sprawie filtrów czy są na rynku wersje ze sobą kompatybilne .
    ( może sa a nie informują jeszcze o tym )
    Ostatnio edytowane przez gadas ; 10-07-2007 o 16:00

Domyślnie

to jest nastepca, ale filtry sa nikompatybilne bo i sam soft sie sporo zmienil. support nikona od wrzesnia pociesza ze ma byc nowa wersja filtrow dzialajaca z nx, tylko terminu nie podaja.

btw: na stronie nikona masz 30 dniowa wersje probna nxa
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    to jest nastepca, ale filtry sa nikompatybilne bo i sam soft sie sporo zmienil. support nikona od wrzesnia pociesza ze ma byc nowa wersja filtrow dzialajaca z nx, tylko terminu nie podaja.

btw: na stronie nikona masz 30 dniowa wersje probna nxa
    Troszkę dupnie (juz kupione) bo oprogramowanie jak w/w ma do mnie dojechac 16-07-2007 i nic mi nie mowiono ze nie bedzie kompatybilne
    Czekam na odpowiedz z nikosia PL

Edit : http://nikon.pl/product/pl_PL/produc.../overview.html a tu :
    Program Nikon Capture NX jest zgodny z bogatym asortymentem dodatkowych modułów filtrów nik
    Ostatnio edytowane przez gadas ; 10-07-2007 o 16:14

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów