38. Kardynał był uprzejmy mi zapozować Chyba jednak wrócę do krótszego obiektywu przy zasiadkach, bo 800mm PF totalnie niszczy tło - nie zostaje nic.
Wiem że niektórzy tak lubią, mnie kiedyś też to imponowało, ale po czasie dochodzę do wniosku że wygląda to sztucznie, a w każdym razie nieciekawie.
... Chyba jednak wrócę do krótszego obiektywu przy zasiadkach, bo 800mm PF totalnie niszczy tło - nie zostaje nic.
... po czasie dochodzę do wniosku że wygląda to sztucznie,.
Tak samo napisałem komuś tu na forum.
To może być też sprawa tego, że tło bywa daleko od ptaka. Tak czy siak, wygląda jak niemal wycięte z tła.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami