Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Faktycznie, celna uwagą z porównaniem do laowy dzięki za informacje, zapomniałem ostatnio dopisać świtezianka na #17 też robi świetne wrażenie w pełnej rozdzielczości. Po zwróceniu uwagi przez kolegę @basket zacząłem otwierać tak zdjęcia i nabierają drugiego życia. Super fotki wrzucasz

Domyślnie

19

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	10
Rozmiar:	778,9 KB
ID:	64144

Świtezianka
    Ciągle ta sama modelka,

Z6, N-105 S, stack 90x

Domyślnie

niezły kosmos Ty używałeś AF-S 105/2.8, prawda? mógłbyś w paru słowach go porównać do wersji Zetkowej?

Domyślnie

Tak, chyba kilkanaście lat używałem Mikro Nikkora 105 AF-S VR jeszcze z japońskiej produkcji. Czasami pojawiały się opinie, że potrafi zaświecić kolorkami
    na krawędziach w niekorzystnych warunkach. Jakoś nie specjalnie to widywałem, ale zdarzały się takie sytuacje. Mowy zetkowy Mikro Nikkor jest przede
    wszystkim lżejszy i ostrzejszy. Na mnie wywarł jednak wrażenie trochę plastikowego. Podejrzewam, że gdyby zaliczył taki upadek jak AF-S to rozsypał by
    się na drobne kawałki. Z tego dodatkowego wyświetlacza i guzika funkcyjnego nie nauczyłem się jeszcze korzystać. Nie wiem czy to u mnie w makro będzie
    miało zastosowanie. Liczyłem na szybszy AF w zakresie makro, ale nie zaobserwowałem znaczącej różnicy, może w normalnych zakresach jest lepiej.
    Postęp jednak jakiś jest Do poprzedniej wersji był zaciągany sznurkiem worek z grubszej tkaniny i sztywnym dnem, a teraz jakaś onucka zszyta po bokach.
    Rozumiem, że przy najtańszych amatorskich obiektywach to norma, ale tu przy tej cenie obiektywu to trochę obciach. Na all.. futerały z piankowego neoprenu
    za kilkanaście zł.
    Dla mnie jedynie ostrość i jak na razie brak aberracji to główna przewaga nad starszą wersją. Do tego obiektywu firma powinna opracować specjalny konwerter
    umożliwiający zwiększenie skali odwzorowania. Ja dokręcam na przód dodatkowy obiektyw, ale z pewnością nie jest to rozwiązanie dobre, a w rej chwili nie ma
    innej możliwości. Widziałem na you tube filmik gdzie było porównanie tego obiektywu z poprzednikiem. Po dołożeniu pierścieni dystansowych w celu, zwiększenia
    skali, obraz z nowego Nikkora po prostu się rozsypywał, szczególnie w rogach.

Domyślnie

21

Nazwa:	obl1.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	672,0 KB
ID:	64367

Oblaczek granatek

Z6, N-105 S, stack

Domyślnie

Bardzo ladnie. Jestem zawodowym przypier...czem, ale nie moge sie do niczego przyp...lic.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

22

Nazwa:	q2.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	729,7 KB
ID:	64406

„Koń, jaki jest, każdy widzi”

Z6, N-105 S, stack

Domyślnie

szkoda, ze ,nie wiem jak sie to nazywa: czulki? anteny?, obciete.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Pewnie spinaczami do sznurka na bieliznę go @kazzi przytwierdził, żeby spokojnie sobie stacka cyknąć Świerszcz fajny, listek ekstra wyszedł. Nie wiem za to co napisać o 21. Z jednej strony genialne, z drugiej jakoś zbyt sterylnie, może trochę zielonego zafarbu w tle brakuje?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni