Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie D80 czy D70s a moze FF ?

Pytanie jak w stopce .Czy warto przesiadac sie z D70 s na D80, czy moze czekac juz na FF Nikona ? Czy D80 da widoczna roznice w jakosci zdjec bijac na glowe D70s ?Zastanawiam sie czy te 10 mpix daje tak rewelacyjne osiagi ? Pozdrawiam i dziekuje za rade .

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Charles Zobacz posta
    Pytanie jak w stopce . (..)

Domyślnie

Jeśli nie cropujesz często i mocno zdjęć... to D80 nie da Ci wielkiej poprawy jeśli chodzi o jakość zdjęć. W zasadzie główna różnica to kwestie dodatkowych funkcji, większej ich ilości wyciągniętych "na wierzch", większy LCD i np. odpada problem z bloomingiem dzięki w pełni mechanicznej migawce. Nawet jeśli FF się pojawi, będzie zapewne b. drogi. Zastanów się, czy jesteś w stanie wydać dobre kilkanaście tys. na nową puszkę.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Ten temat był wałkowany na forum niczym ciasto francuskie Ja sam wypowiadałem się z kilka razy, wyliczając zady i walety obydwu puszek. Poza tym na pytanie musisz sobie odpowiedzieć samemu.

Domyślnie

Nie ma sensu czekać, bo jak się pojawi to w cenie zbliżonej do Canona 1Ds Mark II.

Domyślnie

d80 jest blizej d200 niz d70s. natomiast d70s musisz sie nauczyc robic zdjecia bo to wymagajacy aparat, skoro ci sie podobaja z 70ki(+PS) nie oczekuj nic wiecej

(poza bajerami, grip i wiekszy wizjer, a i najwarzniejsze dla nie znajacych innych jezykow wersja softu PL, ekran przeklamuje i to strasznie jak w d200 dlatego wolalbym z 70s z 2,5")

10Mpix jest fajne ale nie zawsze...
    w d70s nie balem sie robic jpg, a tu tylko raw

nawiasem mowiac dalej wierzycie w FF w nikonie?
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Charles Zobacz posta
    czy moze czekac juz na FF Nikona
    czekaj, czekaj, się naczekasz a po za tym lepiej już na d200 niż d80. lepsza puszka
    FX

Domyślnie

No ale ekran przekłamuje, tylko za dużo większą kasę!
    Osobiście wstrzymałbym się z przesiadką do momentu pojawienia się jakiegoś D80s ew. "D300" żeby się przekonać, jaki to będzie miało wpływ na ceny ustępujących modeli. No i czy jednak nie lepiej dołożyć do nowości.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Ja nie rozumiem tego Waszego oczekiwania na FF. Że co? Że pojawi sie w systemie??? Ilu z Was będzie na niego stać? Moim zdaniem FF jeżeli sie pojawi, to raczej w serii Dx. Czy wtedy wszyscy przesiądziecie sie z D50/80 na FF za 15 - 20k PLN? Wątpię...
    Stójmy na ziemi zamiast bujać w obłokach. W wypadku rozterek autora tego topicu w grę wchodzi D70s lub D80 lub D200.
    A jeżeli dysponuje / dysponujecie naprawdę dużą gotówką, to kup / kupcie sobie D200 i 5D (a czemu nie? ). Będziesz mieć swobodę wyboru...
    FF Nikona dokupisz / dokupicie sobie z czasem....

Domyślnie

z tego co widze w stopce to jakies obiektywy posiadasz takze wiesz o co chodzi
    biorac pod uwage d70s vs d80 - raczej bym odpuscil zamiane
    jezeli chodzi mianowicie o d70s vd d200 - mysle ze bym sie zastanowil lepsza budowa puszki lepszy material - lepsza ergonomia normalny grip - takze w ergonomii niesamowity krok do przodu ...

wiele funkcji wyciagnietych na puszke - pod palce ...
    mysle ze tutaj warto sie zastanowic

yy .. biorac pod uwage oczekiwania na sprzet - na spadek ceny ... to nikt by niczego nigdy nie kupil - dlatego ze na koncu umyslu zawsze by mial wizje ze jak dzisiaj cos kupi za 5tysiecy to za 6 miesiecy wyjdzie cos nowego i ten upragniony sprzet bedzie kosztowal juz 3.5 -4tys

tak jest ze wszystkim ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów