Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Czy GO trafiła?

Nie wiem czy w manualu tu trafiłem z GO..

pozdrawiam

Domyślnie

wygląda jakbyś ustawił odległość ciut za blisko
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Trafiłeś z ostrością centralnie w beton między modelami Z GO trafiłeś dobrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    między modelami
    raczej miedzy modelkami
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boguslaw B. Zobacz posta
    wygląda jakbyś ustawił odległość ciut za blisko
    hmm.. czy p;rzyczyną moich błedow może być złe ustawienie wizjera, ewentualnie wada wzroku? w czasie robienia zdjęćmam wrazenie ze jest dobrze niestety na zdjęciach jest ...

pozdrawiam

Domyślnie

patrząc przez wizjer D70s łatwo pewnie nie jest. nastepnym razem spróbuj może przymknąć przysłonę o działkę (ew. pół) więcej. tylko wtedy rozmycie tła będzie mniejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boguslaw B. Zobacz posta
    patrząc przez wizjer D70s łatwo pewnie nie jest. nastepnym razem spróbuj może przymknąć przysłonę o działkę (ew. pół) więcej. tylko wtedy rozmycie tła będzie mniejsze.
    no tak ...gdy zwiększe GoO przysloną to pewno trafie na obiekt.. jednak chcialbym się nauczyć "trafiać" przy np F2,8 ...choć to zdjęcie było robione 300mm f4 manualem.

Czy pomocny by byl w mojej sytuacji np wizjer kątowy, któy ma powiekszenie 2x ... czy ma to sens przy takim problemie jak mój>>??

a moze tak lepiej? :

pozdrawiam

Domyślnie

"Czy pomocny by byl w mojej sytuacji np wizjer kątowy, któy ma powiekszenie 2x ... czy ma to sens przy takim problemie jak mój>>??"

na pewno pomoże przy ustawianiu ostrości ale nie będziesz widział całego kadru. w DR-6 nikona można ustawić powiększenie na 1x lub 2x. być może przy ustawieniu 1x widać w wizjerze cały kadr ale nie wiem, bo nie mam tego urządzenia.
    nowy DR-6 to 185 dolców (ile używany nie wiem, bo nie znalazłem). jest jeszcze DG-2, trzy razy tańszy (do D70s bedziesz potrzebował adapter DK-22) i można go bez zdejmowania odchylić do góry, żeby obejrzeć cały kadr. czy ma sens - zależy jak często chcesz robić zdjecia z tak płytką GO.

Uprawnienia umieszczania postów