Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

fotomarek_k A czy konsekwentne trzymanie się formatu DX w cyfrze (zamiast proponowania 1.6, 1.3 i FF) i proponowanie do tego rpofi szkieł to nie kompatybilność i sensowność podejściu do klienta ? Czy z tego testu wynika jakaś wyższość FF nad DX ?

mstrnie załamuj się tak szybko ! Miałeś obie puszki w ręce ? na tym teście nie bardzo widać że D2x może jednocześnie konkurować z 1D MK2 i 1Ds MK2, a 5D nie może w pewnych zastosowaniach nawet startować do porównania z D2h/D2hs. Nie mając w rece żadnego z tych aparatów trudno także porównać ich ergonomię co często ma przełożenie na zdjęcie.
    poza tym korpusem profi jakim jest D2x zrobisz zdjęcia w każdych warunkach i nadal będzie on działał a 5d może tego już nie wytrzymać.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    5D to wydmuszka 20D z matrycą FF.
    to akurat znakomicie pozytywna cecha. to znaczy ni mniej ni wiecej, ze posiadacz 20D moze bez zadnych problemow przestawic swoj warsztat pracy na 5D.
    z dokladnoscia do wiekszego wizjera, innego "dzialania" obiektywow, i nieco wiekszych gabarytow aparat jest w 100% identyczny uzytkowo: ta sama obsluga, te same zasady konwersji RAW - konsekwentnie ten sam "look" zdjec.

dla osob, ktore wydaly niegdys 2K$ za 20D, taka propozycja za 3K$ jest rozsadna. oferuje cos wartego ten tysiac zielonych wiecej - wiekszy wizjer i wieksza rozdzielczosc obrazu. ale nic ponad to. to nadal jest aparat na polke semi-pro

natomiast z D2X to nie ma co tego nawet porownywac. mowimy o glosnym w tym momencie semi-pro Firmy-Ktorej-Nazwy-Sie-Nie-Wymawia, ktory nijak sie ma do sprawdzonego juz na rynku korpusu pro (a wrecz z najwyzszej polki) Tej-Ktorej-Nazwe-Wymienia-Sie-Z-Czcia to nie jest zadna konkurencja, bo to sa zabawki dla zupelnie innych uzyszkodnikow. to tak jak Coolpikś 8800 nie jest konkurencja dla D50. chociaz sa w podobnej cenie

Kaleid
    Gość

Domyślnie

To nie jest semi-pro..wiem ze niektorzy bardzo by tego chcieli, ale tak niestety nie jest. Nie ma to nic wspolnego z semi-pro EOSem 3. To wciaz nieco bardziej zaawansowany amatorski korpus..cos jak EOS33/30

Domyślnie

Firmy-Ktorej-Nazwy-Sie-Nie-Wymawia, ktory nijak sie ma do sprawdzonego juz na rynku korpusu pro (a wrecz z najwyzszej polki) Tej-Ktorej-Nazwe-Wymienia-Sie-Z-Czcia
    rozum wam odbiera... ?

Nie ma to nic wspolnego z semi-pro EOSem 3.
    obawiam sie, ze w dobie aparatów cyfrowych ten podział nieco odbiega
    od naszych dotychczasowych przyzwyczajen - bo tu poza body liczy sie tez
    uzyskiwany materiał wyjsciowy ktory dawniej wyznaczał zastosowany film i
    obiektyw, a teraz to niestety juz tak nie jest - i całe te pro, semi-pro ma sie
    nijak do dawniejszych produkcji i modeli. Po prostu aparat rejestruje obraz
    "x" lepszy lub gorszy od obrazu zarejestrowanego przez inny aparat. Co mi
    po pro D1 w magnezowej puszcze z dodupnym obrazkiem ? A F3 nadal jest
    PRO mimo upływu lat. Musimy nieco zmienic spojzenie na kategoryzacje -
    jak go zwał tak go zwał - byle robił lepsze zdjecia, i miał lepsze parametry -
    to moze byc i zupełnie amatorski
    Jesli cena bedzie tez "amatorska" to se kupie dwa body na wszelki wypadek
    zamiast jednego pro - drogiego jak samochód i robiącego gorsze zdjecia.

Domyślnie

no nie wiem, nie wiem, zobacz sobie jak jeden Nikonianin - Rusek zdjełał test porównawczy jakości "piksel w piksel" amatorskiego D50 i mniej amatorskiego 5D
    http://www.nikonians.org/dcforum/DCForumID14/739.html

Domyślnie

To nie jest semi-pro..wiem ze niektorzy bardzo by tego chcieli, ale tak niestety nie jest. Nie ma to nic wspolnego z semi-pro EOSem 3. To wciaz nieco bardziej zaawansowany amatorski korpus..cos jak EOS33/30
    jak powyzej. polke determinuje nie Twoja czy moja opinia, tylko to komu mozna go sprzedac.
    akurat pod wtym wzgledem sie nie zgadzam z Twoja opinia.

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    Firmy-Ktorej-Nazwy-Sie-Nie-Wymawia, ktory nijak sie ma do sprawdzonego juz na rynku korpusu pro (a wrecz z najwyzszej polki) Tej-Ktorej-Nazwe-Wymienia-Sie-Z-Czcia
    rozum wam odbiera... ?
    a nie... pozno jest, zmeczony jestem, tak mi sie jakos pisze wesolo

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    no nie wiem, nie wiem, zobacz sobie jak jeden Nikonianin - Rusek zdjełał test porównawczy jakości "piksel w piksel" amatorskiego D50 i mniej amatorskiego 5D
    http://www.nikonians.org/dcforum/DCForumID14/739.html
    obejrzalem. glupio to na tych przykladach wyglada.
    choc de facto po tego rozmiaru zdjeciach to mozna tez wyzszosc Sajberszotow nad D2X wykazac wiec chyba wolalbym cos bardziej pogladowego obejrzec
    natomiast nieodmiennie sie ciesze szczesciem tego uzytkownika, zadowolonego ze swojego aparatu. to fajnie. niech robi zdjecia normalne. nie testowe

Kaleid
    Gość

Domyślnie

jak powyzej. polke determinuje nie Twoja czy moja opinia, tylko to komu mozna go sprzedac.
    akurat pod wtym wzgledem sie nie zgadzam z Twoja opinia.
    Mozesz sie nie zgadzac, jednak nie zmieni to faktów. D70 tez jest uzywany przez wielu zawodowcow jako drugi korpus. Czy swiadczy to o tym ze jest to profi-korpus? Watpliwe. Prawdziwego semi-pro, uszczelnianego korpusu cyfrowego nie ma jeszcze w zadnym systemie.

Domyślnie

Mozesz sie nie zgadzac, jednak nie zmieni to faktów. D70 tez jest uzywany przez wielu zawodowcow jako drugi korpus. Czy swiadczy to o tym ze jest to profi-korpus? Watpliwe. Prawdziwego semi-pro, uszczelnianego korpusu cyfrowego nie ma jeszcze w zadnym systemie.
    proste pytanie: czy uszczelnienia beda w cyfrowych semi-pro w przeciagu najblizszych kilku lat?

przy niewatpliwie wyzszych kosztach lustrzanek cyfrowych, pewne "ficzery" trzeba odpuscic, zeby wycelowac w ta sama finansowa polke. a chwilowo na rynku DSLR takim "ficzerem" jest uszczelnianie. stety i niestety. wole korpus bez uszczelnien za 5 tysiakow, niz z, za N tysiecy wiecej. pewnie, ze chcialbym uszczelki, ale nie za ta cene

EDIT: Olympus E-1 to korpus semi-pro wedlug Twojej definicji.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Greenwich, CT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mstr
    veni vidi... i się załamałem. przykład dlaczego nie ma sensu wydawać tyle kapusty na super puszkę.
    To moze byc podpucha ze strony canona. Nowy model, podmienili zdjecia na swoja korzysc i licza, ze zawsze troche wiecej sprzedadza. Tanszy i pelny format to "za" dla canona" a w te zdjecia nie nalezy do konca wierzyc.

Domyślnie

świete slowa, tak jak i w inne testy
    a w szczególności w testy elek hehe
    "czuję jak rodzi się moc"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów