Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    pegaz
    Gość

Domyślnie SB600 a fotocela

Witam

Czy ktoś miał okazję sprawdzić jak działa SB600 z fotocelą? Ktoś miał jakieś problemy? Albo czy ktoś wyzwalał SB600 przez kostkę i kabel synchro?

p!p

Domyślnie

a z jakiego powodu to właśnie lampa sb 600 miała by być taka wyjątkowa by nie działać?
    jak te elementy co wymieniłeś są sprawne - to działa.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

pegaz
    Gość

Domyślnie

Bo z tego co wiem, to sprawy różnie wyglądają. Oczywiście na pierwszy rzut oka wszystko powinno działać (no bo dlaczego nie?), jednak bywają różne kruczki (np. jedna lampa zdjęta z sanek wyłącza się i jest to regułą), które producenci świadomie lub nie wtykają do sprzętu. Więc pytam się ludzi doświadczonych

Domyślnie

SB-600 przeciez ma wbudowana fotocele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    SB-600 przeciez ma wbudowana fotocele
    ale tylko na użytek CLS. Nie idzie jej użyć jak zwykłego synchroflesza.

pegaz - lampy po kilku sekundach przechodza w stan czuwania. Należy ten czas w menu lamy wydłuzyć lub w ogóle wyłączyć takie przestawianie w czuwanie. SB 800 ma to do ustawiania w swoim podmenu. SB600 - nie znam. Sprawdz w instrukcji.
    Jeśli nie da się wyłączyć - musisz robić błysk szybko, póki lampa się nie uśpi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

pegaz
    Gość

Domyślnie

dzięki

Domyślnie

Sabina 600 w trybie zdalnym nie powinna przechodzić do czuwania, niezależnie od ustawień. Piszą o tym na 21 str. instrukcji.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Uprawnienia umieszczania postów