Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Protest pielęgniarek

To moje pierwsze kroki w reportażu. Powiedzcie co poprawić.

Domyślnie

Jak dla mnie to początkowe zdjęcia zbyt szeroko - nie wiem czy mam się skupić na drzewach czy na policjantach, później namiot jest strasznie przyciężki w stos. do pustej lewej strony. Mam wrażenie, że wszystko rozkładasz po bokach, w środku kadrów przeważnie jest duuużo luzu. Masz za mało twarzy - głowy widać, nie widać twarzy. Na ostatnim namiot przeszkadza - mógłbyś zrobić bliski kadr osoby pod transparentami, dałbyś czarno-białe i już art by był Sumując - za mało zdecydowane kadry i wydaje mi się, że za bardzo chcesz być niewidoczny przy robieniu fotek.
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Domyślnie

Jak dla mnie kiepsko. Brak emocji, jakis balagan na fotkach (nie wiedomo na czym sie skupic). DO poprawy Podejdź bliżej do ludzi protestujących, wyciagnij emocje prostujacych - wtedy fotki nabiarą dynamiki.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Niestety, zdjęcia za bardzo przypadkowe. Za duży bałagan jak na reportaż. Nie bój się robić zdjęć. Policjant to funkcjonariusz publiczny - jak nie chce mieć "publicznej" foty to niech wsiądzie to auta.

c-man
    Gość

Domyślnie

Ci co mnie znają wiedzą co doradzę. Manifestacje i pikiety to zawsze pstrokacizna - dlatego jest bałagan. Na przyszłość - B&W, B&W, B&W I JESZCZE RAZ B&W!!!!!!!!!!!!!!!!

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za komentarze.

Wszystko robione Sigmą 30 1.4. Uwielbiam ten obiektyw, ale ciągle się go uczę.

Acha - wymieniłem zdjęcie #9 na inne.

Domyślnie

Dałem sobie chwilę czasu. Oglądam te zdjęcia jeszcze raz. Nie przekonujecie mnie.

Domyślnie

Tzn wg Ciebie są to dobre fotki????
    Odnosnie tego, że fotoreportaże musza być B&W to sie nie zgodze ale reszta ocen zdjec niestety trafna.

Domyślnie

Oni mają racje. Ten reportaż jest słaby. Zrobiłeś za szeroko. W reportażu dobrze wygląda zdecydowana perspektywa. 1, 2, 3, a nawet 4 plan. Jakoś bez życia, niektóre miejscowo poruszone. Jestem na nie.
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Uprawnienia umieszczania postów