Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Domyślnie no to mam jedną cyferke po "D"

d1 za 1100 stan mozna powiedziec super, po tylu latach.
    jak sprzedalem uzywke d70s/mialem dwie/ kit uzywke za 2600 to kupiłem tamrona 17-50 2,8 i d1.

mozna powiedziec ze jest to moje body zapasowe, ale jest nieporownywalnie lepsze niz d70s tylko lipa z bateriami. body pancerne duzo szybszy af, wizjer, duzy, pionowy spust itd

a teraz pytanie i bardzo prosze o pomoc:
    1 co to znaczy jak zrobie zdjecie i wyswietli mi sie czarne zdjecie?/aparat wszystko ok, nastepne zdjecie super/
    2 jak powiekszyc zrobione zdjecie?
    3 jak to jest z tymi bateriami zamienikami za 80zl na all?
    4 jak uswac szum z niego, jest taki paskowy?
    5 jak sprawdzic przebieg migawki?

bardzo prosze o pomoc i wyrozumialosc
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

1. tez tak mialem, niedlugo pozniej padla mi migawka
    2. na dole, pod metalowa klapka czyms sie klikalo
    3. hgw, chcesz to moge Ci dac jeden 4free, nie wiem ile trzyma
    4. ja rawshooterem robilem, paskowy? naswietlaj +1/3ev, powinno pomoc
    5. w serwisie
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    1 co to znaczy jak zrobie zdjecie i wyswietli mi sie czarne zdjecie?/aparat wszystko ok, nastepne zdjecie super/
    Cytat Zamieszczone przez krystek Zobacz posta
    1. tez tak mialem, niedlugo pozniej padla mi migawka
    Fuck, u siebie mam takie cos, zrobie foto, jest czarne, na gornym wyswietlaczu ERR, no ale kolejne foto juz są ok.
    Dzieje sie to zawsze, po wlaczeniu aparatu, jak lezal kilka dni nie uzywany. Potem jak juz nim robie, sie rozkreci, to jest ok
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

no to teraz pytanie czy oplaca sie go zostawic?

cena kuszaca bo 1100 za aparat do prawdziwej demolki i rawy ~3Mpix to co czego potrzebuje/na d2 mnie nie stac/

mam takie odczucie ze tylko po włączeniu/raz na jakis czas/ cos jest nie tak... powiesz mi moze jak to bylo u ciebie? czestotliwosc byla coraz czestrza, cos dziwnego sie dzialo?

ile kosztuje migawka do takiego czegos/tu jest 1/16 000<wow>/?

pozatym juz widze jak wykozystam ten aparat, ale jak ma sie odrazu zepsuc to go nie chce..

co do tego aku to chetnie mozemy sie jakos dogadac?

PS: tak apropo podesle mi ktos instalke na meila rawshooter'a /po przejeciu przez adobe.../? [email protected] bede bardzo wdzieczny
    Ostatnio edytowane przez njght_84 ; 04-04-2007 o 09:09
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

u mnie bylo to przy robieniu serii, ze raz na jakis czas zlapala sie jedna czarna klatka.
    sprawdzalem koszta wymiany migawki w kilku miejscach w europie, zawsze bylo to 800-1200pln, dlatego wolalem sie pozbyc aparatu. w pl z tego co mi sie udalo ustalic, serwisowac go mozesz tylko u nikona. gdzie nie napisalem z tym to odpowiedz, ze tego nie robia, nie ma czesci, a na jerozolimskich powiedzial mi facet wprost, ze to nie d70 czy d200, tylko wyzsza szkola jazdy i on sie tego nie podejmie, bo moze byc gorzej. ponoc jest w stodole jakis mlody magik, ktory robi wszystko za pol ceny, szkoda tylko, ze nie wiedzialem o nim wczesniej, moze naprawa bylaby oplacalna.
    najlepiej jakbys oddal do przegladu, wyczyszcza, moze gume w malych kosztach wymienia (zawsze to nowa), zawsze to cos

podeslij mi adres na PM, to wysle te bateryjke.
    old punks never die
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Miałem coś takiego z D2hs, poczytałem trochę na forach i się dowiedziałem, że wymagana wymiana elementu związanego z migawką bo nie wiadomo kiedy Ci padnie. Aparat wrócił z Niemiec i jest wszystko ok. koszt wymiany 250EUR. Jeśli jest to body dodatkowe to pracuj jeśli na tym zarabiasz to lepiej wymienić.
    D3, G11 kilka szkiełek

Domyślnie

ale jaja "odkryłem" ze na jednej tylko bat eychodza czarne zdjecia <wow> a na drugiej juz ok przełozylem kilka razy i jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!
    co wy na to?

Domyślnie

poczekaj. u mnie to sie pojawialo co kilka h robienia, a czasem co tydzien. no ale jak narazie cisza to w porzadku raczej
    old punks never die

Domyślnie

teraz potrzebuje tylko:
    rawshooter'a - bardzo prosze o pomoc w znalezieniu tego programu.
    oraz program do inteligentnego powiekszania

Domyślnie

U mnie to jest tak, ze robie zdjecia najczesciej co weekend, przez tydzien sobie aparat lezy, po tygodniu wlacze go, zrobie pierwsze zdjecie, i jest ono takie czarne, potem juz reszta (300-400 zdjec) jest ok. Potem znowu kilka dni lezy, zrobie pierwsze zdjecie, i znowu czarne jest, a reszta ok i tak w kolko
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów