Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Museum

Domyślnie Museum

Proszę o komentarze

Domyślnie

Bardzo podoba mi się to zdjęcie przez to, że jest takie sterylne.
    Szkoda jednak, że nie kadrowałeś by było minimalnie więcej dołu aby dać trochę "oddechu" kroczącym postaciom. No i wykadrowałbym ciut bardziej z prawej by usunąć te ćwierć człowieka w prawym dolnym rogu.

Domyślnie

myślę, że projektant byłby zadowolony z tego jak pokazałeś jego urbanistyczną koncepcję
    oddałeś klimat niezwykłego miejsca - moje gratulacje

Domyślnie

świetnie zakomponowane. moje komplementy.

Domyślnie

Bardzo ładne

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

british museum zrobione z balkonu - fajnie pokazany dach

Domyślnie

Dziękuję za opinie Mam jeszcze taką prośbę do Was, żebyście mi napisali jak wygladają kolory tego zdjęcia u was na monitorach? Czy fotografia nie jest "zażółknięta" u mnie wyglada to ok, góra jest błekitna środek białawy a dół lekko żółtawy ale jak dałem do labu to odobitka wyszła beznadziejnie tzn. zażółknięta a na góże wcale nie jest tak niebiesko. Nie wiem czy to mój błąd czy lab był kiepski. To moje pierwsze obróbki fotogafii cyfrowej. Tak czy inaczej spróbóje to wydrukować gdzieś indziej.

Pozdrawiam

Domyślnie

powiem tak; na mój gust zdjęcie jest zbalansowane super
    oczywiście ktoś może zarzucić, że mało nasycone ale to nie ma nic wspólnego z balansem kolorów
    na pewno też nie jest za żółto
    jeśli już ktoś dostrzega za dużo jakiejś barwy to raczej cyjanu
    światło ma tu swój kolor (nie jest syntetycznie białe) ale nie jest to zafarb
    czyli tak jak powinno być, światło daje atmosferę ale nie spłaszcza planów i rysunku
    pewnie w labie wolą ciepło to dowalili ci żółci, albo celem zdjęcia cyjanu dodali czerwieni
    poprawili

Domyślnie

Dziękuję Ci jchyra za pomoc

bombel
    Gość

Domyślnie

Świetne, po prostu świetne zdjęcie architrektury! Nieczęsto tu takie widuję...

Wielki plus za całość!

Co do kolorów - jchyra powiedział w sumie wszystko co potrzeba, a przy okazji ująwszy rzecz syntetycznie, wyjaśnił adeptom, na czym rzecz polega w dobrych zdjęciach.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów