Szukaj
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Tego się domyślam, ale przecież nie cały Wrocław to fotogeniczne uliczki.
Od kilku lat przymierzam się do kadr na Psich Budach i zawsze jest jakaś przeszkadzajka albo brak światła.
Dzisiaj zestaw zdjęć z Włoch. Na początek 3 fotki z 2012 r., były chyba już publikowane w innych wątkach, ale linki do nich wygasły.
55. Siena
56. Siena
57. Wenecja
Następnie tegoroczna produkcja. Na początek 3 zdjęcia z dzielnicy gotyckiej w Genui.
58.
59.
60.
Kolejne 3 zdjęcia przedstawiają uliczki w Cinque Terre.
61. Riomaggiore
61. Vernazza
62. Vernazza
63. Na zakończenie Siena
![]()
Jak dla mnie bomba po całości, trochę mnie zastanowił ten strzał w niebo na 60. Ale też ma swój urok![]()
Dzięki.
Co do zdjęcia nr 60 - staram się nie nadużywać takich kadrów, ale w tym przypadku wydał mi się uzasadniony. Pokazywał wysokość kamienic (7 i więcej kondygnacji) ich wielobarwność, natężenie różnych elementów oraz szerokość uliczek. Użycie UWA i zachowanie prostych pionów spowodowałoby w mojej ocenie - w tym przypadku - efekt niezbyt naturalny.
55 i 56 - świetne!
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Chyba bym obstawił, że jadłem w knajpie ze zdjęcia 56.
Bardzo lubię twoje zaułki
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. |Z6II|N24-70/2.8S|N70-200/2.8S|N24-200|ZTC-2.0x|S135/1.8|N105/2.5| kojotowe.pl fikołki
Skontaktuj się z nami