Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Al a nie byłeś nigdy na warsztatach, przecież w studiu nikona jest
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

wavman - daruj sobie - zrobilem z tego ringa - nada sie tylko do fotografowania bezcieniowego przedmiotow na allegro

do portretow masakra - z 50 lub dluzszym trzeba sie tak oddalic ze niewiele swiatla jest - dlugie czasy
    zrenice jednak pozostaja male i zwezone - widac w nich male koleczka - dziwnie to wyglada - lepsze sa refleksy z zarowek

a najgorsze jest to ze swietlowka nie swieci tylko emituje promieniowanie UV - a swieci pobudzony nim luminofor w bance - widmo swiatla nie jest ciagle tylko wycinkami i prazkami (pierwiastkow bedacymi skladnikami luminoforu)
    czesc UV przenika - z bliska ciasne kadry twarzy dodaja efekty specjalne w postaci zoltych skupisk tlusczowych pod skora - i fioletowe naczynia krwionosne - nic ciekawego

to juz lepiej uzyc tych 8-10 starych lamp blyskowych
    regulacje da sie zrobic - ostanio wyczailem prosta regulacje jak drut nie dac ladowac sie kondziorowi do tych 300+ V - tylko rownolegle rezystancje tak dobrana zeby napiecie spadlo - mozna sobie zrobic 1/4 1/2 bardzo latwo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    Al a nie byłeś nigdy na warsztatach, przecież w studiu nikona jest
    W studiu byłem - na warsztatach nie. Podczas wizyty niestety łapki mi trochę latały i bałbym się cokolwiek poza sabiną odpalać Widziałem to - owszem ale nie w akcji...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

D 70s + nikkor AF-S 18-70mm f3,5-4,5 + sigma 70-300mm APO DG f4-5,6 + nikkor 50mm f1/8D + Tamron 90mm f2,8 + SB 600 + NANEU Pro ALPHA
    http://szelak.myjalbum.net/Gallery/index.html

Domyślnie

materiały zgromadzone więc do dzieła ...
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów