Close

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 140

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zgadzam się, też na to liczę Jeszcze żeby umieli jakoś marketingowo to rozegrać, to może by się też finansowo od dna odepchnęli - tego też firmie życzę.

Domyślnie

Tutaj https://www.youtube.com/watch?v=qeYNrWY9ROA&t=8s ktoś się pofatygował i umieścił wideo ilustrujące skrzypienie obudowy Z6II w rejonie drzwiczek kart. Z tego co ludzie piszą to samo jest w Z7II. Pomysł Nikona, żeby klapka była elementem gripa pracującym na ściskanie jest mocno nieudany. Szczególnie, ze klapka jest zrobiona z cienkiego, uginającego się plastiku.

Domyślnie

Jaaa jak po głosiłem na maxa głośniki to rzeczywiście coś trzeszczy, tylko nie wiadomo co
    Nikon Z7 Z14-30/4 Z24-70/2,8; S50/1,4;S70-200 2,8; S60-600

Domyślnie

a nie mógłbyś truć o tym na forum fujikowców? :X wybacz zajadliwość ale kto mieczem wojuje...

Domyślnie

Używasz równolegle a7III i Z6II ? Coś więcej o af z praktyki?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez g69 Zobacz posta
    Używasz równolegle a7III i Z6II ? Coś więcej o af z praktyki?
    Używałem do niedawna, teraz używam A7RIII, czyli z deczko gorszym AF niż w A7III. W mojej ocenie N radzi sobie bardzo fajnie w kwestii śledzenia obiektu, nawet trochę lepiej niż S, natomiast jeśli chodzi o śledzenie oka/twarzy ten aparat nawet nie powinien być noszony w jednej torbie z Soniakami No i tryby af - tu tez wolę Soniaka bo mam jednoczesne śledzenie obiektu i oka..
    Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus

ksh
    Gość

Domyślnie

Ciekaw jestem porównania A7rIII/IV z Z7II.

.......... dalej czytaj na własną odpowiedzialność ...............

Nie jestem praktykiem, opieram sie tylko na tym co dłubią zarobkowo "obiektywni" testerzy i użytkownicy na youtube i tam jakoś Z6II wygrywa z A7III, który nie dostał żadnej odpowiedzi w aktualizacji na to co dano w Z6II, dodatkowo SOny będzie miało A7IV i tu można spodziewać się że skosi konkurencję ale Z6II będzie miało aktualizacje i to sporą w kwestii AF, więc jest szansa że przynajmniej sie zrówna.
    A7III już zostanie zapomniany przez producenta tak jak Z6/Z7 z tym że A7III ma kilka dość wrednych ułomności w stosunku do zaledwie rok młodszych Zetek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ciekaw jestem porównania A7rIII/IV z Z7II.

.......... dalej czytaj na własną odpowiedzialność ...............

Nie jestem praktykiem, opieram sie tylko na tym co dłubią zarobkowo "obiektywni" testerzy i użytkownicy na youtube i tam jakoś Z6II wygrywa z A7III, który nie dostał żadnej odpowiedzi w aktualizacji na to co dano w Z6II, dodatkowo SOny będzie miało A7IV i tu można spodziewać się że skosi konkurencję ale Z6II będzie miało aktualizacje i to sporą w kwestii AF, więc jest szansa że przynajmniej sie zrówna.
    A7III już zostanie zapomniany przez producenta tak jak Z6/Z7 z tym że A7III ma kilka dość wrednych ułomności w stosunku do zaledwie rok młodszych Zetek.
    Nie jestem teoretykiem, opieram się tylko na swoim doświadczeniu
    Z6II może coś dostanie - jak dostanie i poużywam będę wiedział, ale narazie nie dostał i jest W MOJEJ OCENIE AF działa gorzej niż w Sony. Nawet gorzej niż w mojej R.
    Miałem Z6, w nowszym modelu nie widzę nic na + w tej kwestii.
    A7III - porównywanie go do Z6II to trochę jednak strzał w stopę, bo porównujemy do dziadka, który nadal daje radę.
    Żeby była jednak jasność - nie wypłakuję się na Z bo jakieś powody jednak mam żeby u mnie był - odniosłem się tylko do AF, skoro porównałeś.
    Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zorg76 Zobacz posta
    Nie jestem teoretykiem, opieram się tylko na swoim doświadczeniu
    Z6II może coś dostanie - jak dostanie i poużywam będę wiedział, ale narazie nie dostał i jest W MOJEJ OCENIE AF działa gorzej niż w Sony. Nawet gorzej niż w mojej R.
    Miałem Z6, w nowszym modelu nie widzę nic na + w tej kwestii.
    A7III - porównywanie go do Z6II to trochę jednak strzał w stopę, bo porównujemy do dziadka, który nadal daje radę.
    Opinia praktyka który posiadał oba

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni