Zgadzam się, też na to liczęJeszcze żeby umieli jakoś marketingowo to rozegrać, to może by się też finansowo od dna odepchnęli - tego też firmie życzę.
Szukaj
Zgadzam się, też na to liczęJeszcze żeby umieli jakoś marketingowo to rozegrać, to może by się też finansowo od dna odepchnęli - tego też firmie życzę.
Tutaj https://www.youtube.com/watch?v=qeYNrWY9ROA&t=8s ktoś się pofatygował i umieścił wideo ilustrujące skrzypienie obudowy Z6II w rejonie drzwiczek kart. Z tego co ludzie piszą to samo jest w Z7II. Pomysł Nikona, żeby klapka była elementem gripa pracującym na ściskanie jest mocno nieudany. Szczególnie, ze klapka jest zrobiona z cienkiego, uginającego się plastiku.
Jaaa jak po głosiłem na maxa głośniki to rzeczywiście coś trzeszczy, tylko nie wiadomo co![]()
Nikon Z7 Z14-30/4 Z24-70/2,8; S50/1,4;S70-200 2,8; S60-600
Tu słychać trochę lepiej
https://flic.kr/p/2mgoPqQ
a nie mógłbyś truć o tym na forum fujikowców? :X wybacz zajadliwość ale kto mieczem wojuje...
Używasz równolegle a7III i Z6II ? Coś więcej o af z praktyki?![]()
Używałem do niedawna, teraz używam A7RIII, czyli z deczko gorszym AF niż w A7III. W mojej ocenie N radzi sobie bardzo fajnie w kwestii śledzenia obiektu, nawet trochę lepiej niż S, natomiast jeśli chodzi o śledzenie oka/twarzy ten aparat nawet nie powinien być noszony w jednej torbie z SoniakamiNo i tryby af - tu tez wolę Soniaka bo mam jednoczesne śledzenie obiektu i oka..
Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus
Ciekaw jestem porównania A7rIII/IV z Z7II.
.......... dalej czytaj na własną odpowiedzialność...............
Nie jestem praktykiem, opieram sie tylko na tym co dłubią zarobkowo "obiektywni" testerzy i użytkownicy na youtube i tam jakoś Z6II wygrywa z A7III, który nie dostał żadnej odpowiedzi w aktualizacji na to co dano w Z6II, dodatkowo SOny będzie miało A7IV i tu można spodziewać się że skosi konkurencję ale Z6II będzie miało aktualizacje i to sporą w kwestii AF, więc jest szansa że przynajmniej sie zrówna.
A7III już zostanie zapomniany przez producenta tak jak Z6/Z7 z tym że A7III ma kilka dość wrednych ułomności w stosunku do zaledwie rok młodszych Zetek.
Nie jestem teoretykiem, opieram się tylko na swoim doświadczeniu
Z6II może coś dostanie - jak dostanie i poużywam będę wiedział, ale narazie nie dostał i jest W MOJEJ OCENIE AF działa gorzej niż w Sony. Nawet gorzej niż w mojej R.
Miałem Z6, w nowszym modelu nie widzę nic na + w tej kwestii.
A7III - porównywanie go do Z6II to trochę jednak strzał w stopę, bo porównujemy do dziadka, który nadal daje radę.
Żeby była jednak jasność - nie wypłakuję się na Z bo jakieś powody jednak mam żeby u mnie był - odniosłem się tylko do AF, skoro porównałeś.
Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus
Skontaktuj się z nami