Zamieszczone przez
harb
Szału nie bedzie , bo jak napisałem zestaw raczej turystyczny , ale jest 12-40mmF2.8 PRO ( w przeliczeniu 24-80 ) mz bdb szkło jestem pod wrazeniem z niego jest to zdjecie Gdańska , oraz te filizanki gdzie kolory sa obłedne , zdjecia praktycznie nie grzebane. Jest nowy w tym roku wypuszczony 40-150mmF4 PRO (80-300) waga 38 dkg . nie jest jasny ale jestem nim bardzo zbudowany z niego jest orchidea na pełnej dziurze F4 i ogniskowa 300mm w przeliczeniu , jest tez z niego zrobiona ta koza tez F4 i 300mm wydaje mi sie ze jest bdb , dokupilem rowniez uzywke 9-18mm ( 18-36) F4 - 6.6 to ciemne szkiełko ale bardzo chwalone, potrzebuje czasami do architektury, robilem juz nim rowniez i jest ok . OM-1 to REWOLUCYJNY model nowa firma ktora kupila Olimpusa porzadnie w niego zainwestowała w sensie rozwiazan technicznych, ponoc matryca mała ale trzy warstwowa to sie ma przekładac na jakosc i chyba sie przekłada. A narzedzi ma tyle ze głowa mała np tkzw Bulb Time naciskasz pilota i na ekranie obserwujesz jak powstaje zdjecie , nie musisz ustawiac czasu , kiedy histogram zagra i uznasz ze fotka jest ładnie naswietlona, po prostu wciskasz przycisk na pilocie zatrzymujac fotografowanie . Nie liczysz juz czasu nie kombinujesz tylko jakby na zywo widisz jak powstaje zdjecie , zamowilem pilota na ALI i czekam kiedy dotrze , bo jestem bardzo ciekaw tej funkcii. AF wyrywa z butow wykrywa oprocz ludzkiego oka , ptaki, koty psy , samochody , samoloty itd i stabilizacja tez niesamowita, mozna naswietlac przy tak długich czasach z reki ze szok i foty sa ostre. Cały czas sie ucze instrukcji
Skontaktuj się z nami