Włączyłem TPM w Bios, ale teraz CPU nie pasuje, i5 6th gen. W takim razie poczekam i za kilka lat się przesiądę.
Szukaj
Włączyłem TPM w Bios, ale teraz CPU nie pasuje, i5 6th gen. W takim razie poczekam i za kilka lat się przesiądę.
https://docs.microsoft.com/en-us/win...tel-processors
Geny od 8 w gore :P
Wszystkie wymagania można ominąć korygując w pisy w rejestrze, microsoft prowadził głupie wymagania i sam pozwala na ich ominiecie.
Jak ominiesz wymagania co do pamięci czy procka, chyba nie w rejestrze?
Win+r
regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
tworzymy nowy rejestr - DWORD (32-bit)
nazywamy go - AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
modyfukujemy - 1
To jest oficjalne info w supporcie microsoft, komedia.
Ostatnio edytowane przez ksh ; 06-10-2021 o 19:07
Są też chyba już skrypty, które to pomijają.
Jakiś czas temu Virtualbox od oracla stracił możliwość uruchamiania poprzez brak passthrough tpma, nie wiem jak teraz![]()
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
Tu nie chodzi o to czy zamula czy nie, system działa sprawniej niż win10, kwestia wymyślonych wymagań miała na celu stworzyć system bezpieczniejszym, dlatego sprzętowe klucze, bezpieczne uruchamianie systemu, procesory te nowsze są mniej dziurawe itd, zresztą microsoft już różne miał urojenia i się z nich wycofywał.
- - - - kolejny post - - - - - -
Ale to nie trzeba nic używać, robisz ten wpis w rejestrze, to jest dosłownie minuta roboty, u mnie mimo pełnej zgodności sprzętowej sama aktualizacja pokazywała niezgodność, wpisałem ten rejestr i jest ok ale aktualizacje zrobię dopiero jak się pojawi w aktualizacji w systemie.
Ale, ale, ale .... mnie tego pisać nie musisz![]()
https://www.bleepingcomputer.com/new...-requirements/
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- RX100 III
- Flickr Pstryk || strava || yt
No tak, skrypt ma na celu
Create the 'AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU' value under the HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup Registry key and set it to 1.
Skontaktuj się z nami