Witam,
zastanawiam sie nad zakupem obiektywu macro przedzialu 70-300 i zastanawiam sie nad takimi:
1. TAMRON AF 70-300 F/4-5.6 LD Di Macro 1:2 nowy - cena ok 550 zl
2. TAMRON LD AF 70-300 mm 4-5,6 TELE-MACRO uzywany - cena ok 400 zl
3. Sigma 70-300 f/4.0-5.6 DG APO Macro nowy - cena ok 850 zl
4. Sigma 70-300mm APO MACRO 1:4-5.6 D uzywany - mam nadzieje ze sie znajdzie cos do ok 450 zl
Waham sie przy numerze 2 - raczej starsza konstrukcja - nie wiem jak wyglada wspolpraca z dajmy na to D80
Co do numeru 3 cena duzo wieksza niz przy reszcie, nie wiem czy sie oplaca pakowac czy nie lepiej numer 1 wziac. Na optyczne.pl wypadaja podobnie. Nie wiem tez jak sie odniesc do tych testow np przy tescie Tamrona numer 1 pisze można podsumować trzema słowami: wolno, głośno i niecelnie. Natomiast znalazlem na jakims forum W dobrym i średnim oświetleniu ostrzy dosyć szybko (za wyjątkiem sytuacji gdy ruszy w tą stronę, że musi przejechać przez cały zakres) i nie zdarzaja mu się pomyłki, jest dosyć głośny.. Czyli jest szybki a zarazem wolny, niecelny przy czym nie zdarzaja mu sie pomylki ;P. Byc moze trafili na taki kiepski egzemplarz.
Jak wyglada porownanie serwisow. Wydaje mi sie ze u Sigmy bardzo dobrze, a u Tamrona?
dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi
pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami