Oooooo to jest śliczne!
Mam tylko jedną uwagę - ogólnie do Twoich rewelacyjnych zdjęć - czy nie są one przeostrzone? Chyba, że to kompresja na forum degraduje krawędzie, nie wiem. No ale foty wiadomo - pierwsza liga. Czy tam pierwszy @Ligo![]()
Szukaj
Oooooo to jest śliczne!
Mam tylko jedną uwagę - ogólnie do Twoich rewelacyjnych zdjęć - czy nie są one przeostrzone? Chyba, że to kompresja na forum degraduje krawędzie, nie wiem. No ale foty wiadomo - pierwsza liga. Czy tam pierwszy @Ligo![]()
@odzio dzięki za opinię. Uwaga dotyczy konkretnego zdjęcia czy wszystkich? Odkąd robię ML (czyli od końca 2021) wyostrzania właściwie nie używam, wcześniej na D5 zdarzało się, ale od dłuższego czasu praktycznie kosmetycznie (jeśli już), S500 jest naprawdę wybitnie ostrym szkłem, a na Z nie występuje BF/FF więc po przesiadce szybko zmieniłem stare przyzwyczajenia podczas obróbki zdjęć. Rzuć proszę okiem na mojej stronie czy na tamtych plikach także masz takie wrażenie (grzegorzdabek.pl).
- - - - kolejny post - - - - - -
65.
Na stronce wyglądają dokładnie tak samo. Może to tylko moje złudzenie (brak przyzwyczajenia do oglądania obrazu z wybitnie ostrych obiektywów?) skoro nikt inny tego nie dostrzega. W każdym razie to tylko trudny do wyłapania detal, chciałem Ci pokazać konkretne obszary zdjęcia ale im bardziej je powiększam tym trudniej mi to zauważyć![]()
Skontaktuj się z nami