Close

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 122

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    To tak, jakbyś próbował zrobić kupę bez zdejmowania spodni...
    Przepraszam za dosadność, ale to pierwsza, spontaniczna reakcja.
    Zdjąłem spodnie i bardzo pomogło. Rura węża wyciągnęła wszystko. Matryca czyściutka.

D40 | 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX | Sandisk Extreme III SDHC | jakiś statyw | w budowie namiot | dużo chęci | mało czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    To tak, jakbyś próbował zrobić kupę bez zdejmowania spodni...
    Przepraszam za dosadność, ale to pierwsza, spontaniczna reakcja.
    Ekonet_pth...aż poplułem monitor
    D7200

Domyślnie

Co do czyszczenia matrycy to przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Przypadkiem.
    I to akurat będąc w toalecie a dokładnie susząc ręce pod elektryczną suszarką.
    I przyszło mi do głowy że pod ten strumień powietrza można by puszkę podstawić.
    Wydmuchało by wszystko.

Kurcze takie to już "zboczenie" fotograficzne. Wszędzie człowieka dopadnie
    grupa In-Focus || moja Picasa
    D80 | Tokina 12-24 | N35 f2 | N85 f1,8 | S70-300 APO | Slik 400dx | Cokin P | Naneu K3L / Slingshot 200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gabryel Zobacz posta
    Co do czyszczenia matrycy to przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Przypadkiem.
    I to akurat będąc w toalecie a dokładnie susząc ręce pod elektryczną suszarką.
    I przyszło mi do głowy że pod ten strumień powietrza można by puszkę podstawić.
    Wydmuchało by wszystko.
    Wydmuchało by wszystko i wdmuchało drugie tyle... szczerze odradzam takich zabaw z suszarkami/odkurzaczami/etc. z prostego powodu! Mianowicie, są to urządzenia raczej mało precyzyjne i dam sobie głowę uciąć, że w powietrzu, które tłoczą/wydmu****ą będzie pełno syfu... a taka rozpędzona drobinka, nie daj boże opiłek metalu, może narobić niezłego bigosu na filtrze! Zwykła łazienkowa suszarka to nic innego jak turbina... a ta turbina musi skądś to powietrze zasysać - zazwyczaj z otoczenia. Dlatego - gorąco odradzam takich zabaw Chyba, że ktoś dysponuje super-ekstra odkurzaczem z funkcją dmuchania ciśnieniowego i specjalnymi filtrami - wtedy można próbować... ale złota zasada jest prosta - to, że nie widać okiem wcale nie oznacza, że czegoś nie ma (dot. kurzu, drobinek, opiłków itp.).

Domyślnie

hihi rozwiązanie totalne..

Po takiej zabawie to by mogło już nic nie być - jak u Kononowicza
    grupa In-Focus || moja Picasa
    D80 | Tokina 12-24 | N35 f2 | N85 f1,8 | S70-300 APO | Slik 400dx | Cokin P | Naneu K3L / Slingshot 200

Domyślnie

Wracając do tego świetnego wątku, zdjecie poniżej f22, 1/100s, iso 800, ogniskowa 18mm. Prócz tego, że oczywiście widac paroszka ina matrycy na niebie. To zaznaczyłem 2 jasne punciki Może ktoś wie co to może być. Czy zawsze beda widoczne syfy na matrycy powyzej f11 (bo w takim przypadku nie zauważyłem)? Czy tak naprawde większe wartości przysłony są bezuzyteczne patrząc na to jak często syfi sie matryca?
    [Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

[Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]

Domyślnie

zauważyłem coś jeszcze ciekawego dziwna kropka (jasno fioletowa) patrząc na tą najbardziej prawą mewę na wodzie w dół i lekko w lewo.. NIech ktoś na to zerknie... Co to? martwy piksel?

Domyślnie

Sorki ze sie tak wyraze ale kupiles nikosia dla szpanu czy co. pisze tak bo normalnie to nikt nie wtyka paluchow do 2tygodniowego korpusu jak sie nie zna a ten co kupuje aparat za 3 tysie powinien wiedziec ze z filtrem jak z dzieckiem
    nie obrazaj sie ale spaprales sprawe
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów