Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: D40 a Fuji 9600

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

a ja mam takie małe zapytanie-czy ktoś z moich przedmówców bawił się więcej niż parę dni s9600? I czy ktoś robił zdjęcia przez wizjer w s9600 - bo póki co widzę użytkowników s5100, 5500 - przecież ich wizjery to nie to samo, co w 9600. Nie jest to co prawda lustrzanka, ale hybryda (d40 nie jest hybrydą), robi calkiem dobre zdjęcia, no i największy atut w porówaniu z d40 - zakres ogniskowych....
    I proszę mi nie pisać, że do d40 można dokupić obiektyw z dłuższym zakresem ogniskwych, bo dokupić można - owszem - ale wtedy cena jest wyższa....
    s9600 nie jest zły, tylko nie nadaje się do robienia zdjęć bardzo ruchliwych przedmiotów
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

S9500 ma taki sam wizjer i każdy inny tego typu aparat ma podobny, robiłem nim fotki i to dość sporo i zapewniam cię że obraz w D40 jest lepszy niż pikseloza w Fuji czy innym tego typu sprzęcie, pamiętaj że w lustrzance widzisz obraz naturalny a nie wyświetlany przez ekranik, czy to na panelu czy w wizjerze.
    Ale pytałeś się o jakość fotek, co ma do tego wizjer ?
    A obiektyw FUJINON daje takie aberracje że najlichszy kit nie jest w stanie tego osiągnąć.
    Do tego przedziwna symulacja ziarna filmowego, RAW trochę lepszy ale i tak balans bieli kiepski jedyna zaleta to????? w porównaniu z lustrem nie ma żadnych zalet, wcale mały też nie jest.
    Komplet D40 18-55 i 55-200VR kosztuje około 3000 i masz ogniskową taką samą a jakość ????? już raz pisałem o tym.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów