Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Reset ustawień w Capture One

Witam,

Czy wiecie może jak przywrócić ustawienia w Capture One do tych standardowych co są na początku po zainstalowaniu programu?
    pattom

Domyślnie

Tak w ogóle przydałoby sie abyśmy zebrali wszystkie info o Capture One i umieścili je razem jako instrukcję.Wielu z nas go używa w wielu miejscach są kawałki instrukcji ale zebrać to wszystko razem z tego forum jest bardzo ciężko.Może ktoś ma jakieś instrukcje takze o resetowaniu ustawień.Przyłaczam sie do prośby.

Domyślnie

Ciacho o jakiej instrukcji piszesz, 3 suwaki na krzyż i kilka pozycji w Preferences i Color Management, nawet przy mojej beznadziejnej znajomości angielskiego rozumie o co w tym wszystkim chodzi i co do czego, chyba że oczekujesz instrukcji jak który ustawić do konkretnego zdjęcia, ale wtedy to by trzeba było książkę napisać i to z przykładami

Paweł Tometczak
    co do resetu to nie za bardzo Cię rozumie, może napisz konkretnie co Ci się zmieniło, bo typowej funkcji do resetu wszystkich ustawień to jednak chyba nie ma
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta

Paweł Tometczak
    co do resetu to nie za bardzo Cię rozumie, może napisz konkretnie co Ci się zmieniło, bo typowej funkcji do resetu wszystkich ustawień to jednak chyba nie ma
    Coś poprzestawiałem w Color Management i nie wiem jak było na początku.
    aha...i jak klikam na katalog z RAWami to mi długo się wczytuje a wcześniej było klik i już RAWy widziałem.
    pattom

Domyślnie

w Color Management Camera ustawia sie sama, Working Space ustawiasz jak chcesz proponuje Adobe RGB (199 Web destination powinno być sRGB IECC61966-2.1, co do tego zwolnienia w otwieraniu nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy może mało miejsca na dysku na cache, ale to tylko strzelam
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Przy wczytywaniu NEFów z katalogu na dole okna pojawia się pasek i tam: Adding capture i nazwa pliku, który wczytuje i tak za każdym razem jak otwieram C1.
    Ostatnio edytowane przez Paweł Tometczak ; 02-07-2007 o 15:03
    pattom

Domyślnie

no to u mnie tak tez jest , ale miniaturki są błyskawicznie, później tylko jakiś czas trwa Generating previews i znika niebieska kropka przy miniaturce, wolno wczytują się jpg
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    no to u mnie tak tez jest , ale miniaturki są błyskawicznie, później tylko jakiś czas trwa Generating previews i znika niebieska kropka przy miniaturce, wolno wczytują się jpg
    Ok, przeinstalowałem C1 i działa tak jak chcę dziekuję za rady.
    pattom

Uprawnienia umieszczania postów