Wiesz, że można poklikać na zdjęciu, żeby zobaczyć oryginalny rozmiar prawda?
Jak wrzucasz większe, to miniatura ruszona algorytmami forum zawsze będzie wyglądać słabiej.
Szukaj
Wiesz, że można poklikać na zdjęciu, żeby zobaczyć oryginalny rozmiar prawda?
Jak wrzucasz większe, to miniatura ruszona algorytmami forum zawsze będzie wyglądać słabiej.
- ZABAWA W RAWKI
WEŹ UDZIAŁ!
- D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
- Flickr Pstryk
Ja z naszym forum mam dodatkową "bolączkę" - używam powiększenia 120%. Dlatego nawet wstawione w regulaminowym rozmiarze zdjęcie, może u mnie wyglądać kiepsko.
Stąd w razie wątpliwości, wpierw otwieram je w nowej karcie - tu już sam obrazek wyświetla się na 100%.
Co do innych platform / serwisów. Jeśli chodzi o media społecznościowe, to zaleca się używania preferowanych rozdzielczości. Do tego niektóre strony używają / używały rekompresji ładowanych zdjęć - temat rzeka.
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Tutaj na forum ten problem praktycznie nie występuje, natomiast przygotowuję zdjęcie na inne medium, zalecane wymiary 1200x800, wrzucam takie zdjęcie i jest w kiepskiej jakości, wrzucam drugie, inne zdjęcie obrobione tym samym schematem i wygląda dobrze. Przykładem jest ostatnia róża, która wrzucona tutaj wygląda ok, wszędzie indziej jakość jest tragiczna. Zastanawiałem się czy to nie wina imageshack, jednak tak jak wspomniałem jest to ruletka czy po wrzuceniu na inne forum zdjęcie będzie dobre lub słabe jakościowo.
110.
111.
112.
113.
114.
![]()
Skontaktuj się z nami