Close

Strona 34 z 61 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 602

Wątek: Kulinarnie

Domyślnie

Ok, ale o co w tym chodzi? Dlaczego te śledzie latają i ktoś je wodą leje na krzywy talerz?

Domyślnie

Olejem, nie wodą... Chciałem, by było dynamicznie...

Domyślnie

Dynamika do martwego śledzia jakoś mi nie pasuje.

Domyślnie

Możesz mieć rację, ale śledzie leżące na talerzu też niezbyt apetycznie mi wyglądały. No chyba, że ktoś je umie dobrze zrobić

Domyślnie

Wygląda jakby komuś wypadł z ręki talerzyk ze śledziami, pal diabli. Dynamika jest? Jest.

Zwróciłem uwagę na co innego. Ta karafka w tle wygląda, jakby była w niej oliwa, oczywiście z oliwek. Odcień ewidentnie zielonkawy. To ja się pytam, co ma oliwa z oliwek do śledzi? Jak to było w słynnym cytacie? Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych, nie jesteśmy Pewexem
    Nie ma solonych śledzi w kuchni śródziemnomorskiej, nie uprawia się oliwek nad Bałtykiem.

Domyślnie

To jest zwykły olej rzepakowy.
    Widzę złośliwość Was nie opuszcza.

Domyślnie

Zielony kolor tego oleju jest mylący. Jak widać wywołuje niepotrzebne skojarzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pilej Zobacz posta
    To jest zwykły olej rzepakowy.
    Widzę złośliwość Was nie opuszcza.
    Tu nie chodzi o złośliwość. Warsztat już masz mniej więcej opanowany, ale problem jest w wiedzy kulinarnej. Było pisane wiele razy, dodajesz losowe rekwizyty i później są pytania "co autor miał na myśli".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    Tu nie chodzi o złośliwość. Warsztat już masz mniej więcej opanowany, ale problem jest w wiedzy kulinarnej. Było pisane wiele razy, dodajesz losowe rekwizyty i później są pytania "co autor miał na myśli".
    Pracuję nad tym, choć może jeszcze tego nie widać. No i mam tendencję do przekombinowania... @poste kolorów nie ruszałem, nie wiem skąd zielonkawy zafarb.
    Ostatnio edytowane przez Pilej ; 25-02-2023 o 20:36

Strona 34 z 61 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni