Close

Strona 41 z 61 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 602

Wątek: Kulinarnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    @Pilej wez mi prosze wytlumacz czemu ma sluzyc ciemna zawartosc sloika? Dlaczego takie swiatlo?
    Piotrze, czy nie za dużo wymagasz? Po prostu tak wyszło. Autor wrzucił garść porzeczek do słoika. Ładnie obwinął sznurkiem - bo zobaczył, że tak robią (za słoikami).

Ale dlaczego słoik i dlaczego ze sznurkiem tego nie zgadniesz. Więc nie wymagaj aby jeszcze nad światłem pracować.

Mnie po iluś latach tego wątku nawet nie rażą (choć rażą) te nielogiczności, niechlujstwo (czego akurat w tej focie nie ma) tylko ta ciągle powtarzająca się atmosfera piwnicy... Zero luzu, zero przestrzeni, wszystko takie duszne.

Domyślnie

Sailor, próbuję po prostu różnego oświetlenia, w tym przypadku od góry. Chciałem uniknąć odbić w słoiku, a inaczej nie umiałem.

Tym razem znów "z piwnicy"...
    245.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	dawtonasokpom-m4.jpg
Wyświetleń:	21
Rozmiar:	1,58 MB
ID:	74453

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pilej Zobacz posta
    Sailor, próbuję po prostu różnego oświetlenia, w tym przypadku od góry. Chciałem uniknąć odbić w słoiku, a inaczej nie umiałem.
    Tym razem znów "z piwnicy"...
    no to po co znów robisz to samo zdjęcie z tymi samymi wadami i błędami? skoro piszesz, że próbujesz różnego oświetlenia to po co znów robisz zdjęcie z piwnicy jak sam piszesz
    zrób coś innego, bo tak to się nie rozwijasz, a wręcz cofasz, wiele osób ci tutaj pisało o tym a ty robisz w kółko to samo i to samo
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Kolejna sesja dla Steakowni. Po kliknięciu lepsza jakość.

246.

Nazwa:	stektatar-m.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	3,42 MB
ID:	74841

247.

Nazwa:	stekgul-m3.jpg
Wyświetleń:	31
Rozmiar:	3,09 MB
ID:	74842

248.

Nazwa:	stekdrinku-m.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	925,9 KB
ID:	74844

Domyślnie

249. Poprawka bułki...

Nazwa:	stekzup3.jpg
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	3,08 MB
ID:	74896

250.

Nazwa:	stekdrinn-9-m4.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	1,69 MB
ID:	74895

Domyślnie

Ten ucięty dym/para po prawo na 250 strasznie kłuje w oczy.

Domyślnie

251. Teraz lepiej?

Nazwa:	stekdrinn-9-mm3.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	1,59 MB
ID:	74906
    Ostatnio edytowane przez Pilej ; 16-08-2023 o 18:43

Domyślnie

Może troszkę, ale nadal razi mnie w oczy ten ucięty fragment "elipsy" w połowie wysokości pomiędzy cytryną a słomką. Nie wiem czy poprawnie odczytuję zamysł, w którym chodziło Ci o to, że para ginie w mroku - im dalej od szklanki, która jest wyeksponowana światłem, tym mniej ową parę widać. Tylko, że dominujące światło pada akurat od tej strony, gdzie para w teorii zanika.

Masz wersję bez tego efektu?

Domyślnie

Jeszcze raz obrobiłem, ale nie wiem, czy nie przesadziłem i nie jest jeszcze gorzej Jutro może jeszcze do tego przysiądę.

252.

Nazwa:	stekdrinn-6-mmm2.jpg
Wyświetleń:	22
Rozmiar:	1,15 MB
ID:	74923

Domyślnie

oesuuuuu @Pilej czlowieku czemu ty nie sluchasz tego co ci ludzie pisza i nie wyciagasz wnioskow?????

246.
    W tej Steakowni widze ze podanie maja gorsze niz w PRLu ... zakladam ze ten klocek na talerzy pociety zyletka to jest tatar? Masakra. Naprawde masakra jesli chodzi o sposob podania i sam wyglad miesa, zmielone na gladko i uklepane jak na kotleta. jakbym dostal cos takiego w knajpie wrocilo by na kuchnie szybciej niz sie pojawilo. Jak juz kupuja bulke czosnkowa z lidla lub biedry to niech ja posmaruja albo niech podadza zwykla bo ta plama "masla czosnkowo pietruszkowego" wyglada jakby komus cos przypadkiem skapnelo. Jak robia to sami to nawet szkoda komentarza.
    247.
    To nie jest gulaszowa. To cos w rodzaju rosolu z obeschietymi kawalkami miesa, zwiednieta pietruszka i kawalkami chyba selera. calosc podana w obrzydliwej misce z arcorocu wyglada jakby czekalo na podanie ze 3 dni. Bar na dworcu w Koluszkach bylby dumny z prezentacji. Z racji tego ze swiecenie bialego z ciemnym ci wyjatkowo nie wychodzi wyszlo z tego cos co powinines wyrzucic do kosza. tak po prostu.
    250/1/2 skupiasz sie na czyms co nie ma znaczenia a skopales najwazniejsze rzeczy. Co to jest w tej szklance? bo ja widze zdjecie porzeczek - jedyne chyba co jest ostre na tym zdjeciu. W szklance jakas nieostra breja, choc zakladam ze mial tam byc kruszony lod? A dym... mozesz jakos uzasadnic??? rozumiem jakbys tego drina otoczyl cieklym azotem robiac do tego aranzacje ale ten sztuczny dymek jest masakryczny.

ze 20 stron temu robiles naprawde fajne foty a jest tylko gorzej. to juz rownia pochyla, zastanow sie dlaczego. czasem nalezy sie cofnac i zaczac od nowa zeby bylo lepiej.
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 20-08-2023 o 22:14
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Strona 41 z 61 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni