Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

No to ja miałem tak z playem i zasięgiem przy granicy na wschodzie gdzie pracowałem.

Początkiem roku odłączyli się od nadajników plusa bo będą swoje stawiać. Zasięgu w robocie nic... nigdzie. Część osób zakończyło z playem i zerwali umowę... mnie trzymała trochę inna. Za nic w świecie (z ich winy) nie mogłem zerwać umowy... znaczy mogłem, gdybym 500zł kary zapłacił xD
    Wydzwaniam i mówię, że z ich winy nie mam zasięgu w pracy... ale teraz pan ma, więc wszystko działa, nie widzę podstaw do zrywania umowy. I tak się z koniem kopałem do czerwca. Wtedy szczęśliwy, że umowa się kończy oznajmiono mi, że mamuśka przedłużyła sobie umowę ze starszym bo mieliśmy trzy numery w pakiecie na firmę (nawet korzystne to było). Dzwonię, że zrywam umowę... ok, proszę zapłacić 1200 zł kary za zerwanie umowy. Jaka kara za zerwanie przedłużonej umowy? No by ich czort... Na szczęście od czerwca nadajniki postawili i zasięg był całkiem spoko. Od września jestem w Warszawie i w sumie to mi już wisi, że mam z nimi umowę.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

T-Mobile oferuje internet bez limitu w telefonie, tylko faktycznie używalny jest do np. 20GB zależnie od abonamentu, potem zwalnia do ślimaczego.
    Chyba każdy operator daje gorsze warunki na przedłużenie... często przeniesienie numeru daje lepsze warunki na czas unowy. Więc wolę pozostać z tym co mam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    T-Mobile oferuje internet bez limitu w telefonie, tylko faktycznie używalny jest do np. 20GB zależnie od abonamentu, potem zwalnia do ślimaczego.
    W Magenta L jest nielimitowany, zarówno w routerze, jak i telefonie. Tylko jak widać, wystarczy, że jest obłożenie nadajnika i sobie przycinają kiedy chcą. Więc to taka ściema. Sami mi doradzili przełożyć kartę z telefonu do routera i jechać dalej. Choć powiedzieli, że jak wyczają, że np. 100 czy 200GB poszło w ten sposób, to też przytną. Jak dla mnie to ch..j nie zasady. Bo wychodzi na to, że robią co chcą i kiedy chcą. Poczekam co mi odpiszą, a później puszczę pisemko do UKE. Niech im zafundują porządną kontrolę i weryfikację tego co robią. UOKiK też ciekawe czy nie będzie zainteresowany takim postępowaniem, które tak naprawdę nie ma jasno określonych zasad i jak pisałem, robią co chcą i kiedy chcą, bo to oni decydują kiedy ich zdaniem jest obłożony nadajnik i kiedy tną transfer. Parodia normalnie.
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartolini82 Zobacz posta
    Bo wychodzi na to, że robią co chcą i kiedy chcą.
    To taka firma jest, za wodą robią to samo.
    Pożegnałem się z nimi już dawno temu i bez żalu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartolini82 Zobacz posta
    W Magenta L jest nielimitowany, zarówno w routerze, jak i telefonie. Tylko jak widać, wystarczy, że jest obłożenie nadajnika i sobie przycinają kiedy chcą. Więc to taka ściema. Sami mi doradzili przełożyć kartę z telefonu do routera i jechać dalej. Choć powiedzieli, że jak wyczają, że np. 100 czy 200GB poszło w ten sposób, to też przytną. Jak dla mnie to ch..j nie zasady. Bo wychodzi na to, że robią co chcą i kiedy chcą. Poczekam co mi odpiszą, a później puszczę pisemko do UKE. Niech im zafundują porządną kontrolę i weryfikację tego co robią. UOKiK też ciekawe czy nie będzie zainteresowany takim postępowaniem, które tak naprawdę nie ma jasno określonych zasad i jak pisałem, robią co chcą i kiedy chcą, bo to oni decydują kiedy ich zdaniem jest obłożony nadajnik i kiedy tną transfer. Parodia normalnie.
    Wrzucaj screeny maili. Chetnie poczytam co pisales i co oni odpisuja.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    Wrzucaj screeny maili. Chetnie poczytam co pisales i co oni odpisuja.
    Jak będę miał chwilę to wrzucę. Generalnie odpisali mi, że wszystko jest zgodnie z regulaminem, gdzie niby jest taki zapis. Później nawet dzwonili do mnie aby to wyjaśnić. Podobno zapis był, ale nigdy nie praktykowany. Teraz niby z uwagi na przeciążenia, zaczęli przycinać transfer. Jednak co najdziwniejsze, nawet jeśli ja mam wyższy pakiet, ale zużyję więcej danych, to będę miał neta bardziej przyciętego niż ktoś z tańszym pakietem, ale kto zużyje mniej. Więc jak dla mnie to wszystko podpada pod nieuczciwe praktyki na rzecz klientów. Jak będzie chwilka to pójdzie ode mnie zgłoszenie do UOKiK bo to zwykłe sk...o co robią.
    Jednak po moim mailu, transfer o dziwo skoczył. Generalnie tak do min. 5Mb/s, a w porywach ponad 20. Tak czy siak, dało się normalnie pracować i już takich sytuacji, że się strony nie chciały nawet ładować, nie było. Przypadek?
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

Ja obecnie, po byciu abonentem Ery od 1998r pożegnałem obecne Tmobile. Niestety potraktowali mnie dość mocno z buta i przeszedłem do konkurencji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Ja obecnie, po byciu abonentem Ery od 1998r pożegnałem obecne Tmobile. Niestety potraktowali mnie dość mocno z buta i przeszedłem do konkurencji.
    Ale to w każdej sieci nowi mają lepsze warunki niż przedłużający umowę. Więc za 2 lata też możesz być rozczarowany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Ale to w każdej sieci nowi mają lepsze warunki niż przedłużający umowę. Więc za 2 lata też możesz być rozczarowany.
    Nie bardzo rozumiem po licho przedłużacie i zmieniacie warunki. Mam od T-Mobile Internet Domowy. Gdy zawierałem umowę był tani, w miarę szybki. bez ograniczeń.
    Po 2 latach niczego nie przedłużałem, nadal mam tanio, w miarę szybko i bez ograniczeń w downloadzie. Gdybym zawierał nową umowę miałbym drożej i tylko 300GB.

ksh
    Gość

Domyślnie

Najgorsze jest że najczęściej operatorzy mobilni nie mają zainteresowania utrzymaniem klienta co jest dziwne ale jeśli ich cały marketing opiera się na "nowych klientach" to już nie dziwi że kręci się to właściwie na zasadzie cichej zmowy.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni