Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Amazon

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

@matbe A czy ja odniosłem się do działalności Amazona i jego stosunku do pracowników na przestrzeni dekad na całym świecie?

Przeczytałem artykuł wcześniej i odniosłem wrażenie, że dziewczyna trafiła do pracy z nie swojej bajki. Nie dziwię się, że cierpiała psychicznie, wcale tego nie neguję. Na dodatek opisała wszystko w książce. Ja w tym artykule nie znalazłem nic, co kazałoby mi zbojkotować tę firmę. Prędzej powinienem zbojkotować truskawki, bo przy zbiorze zapieprzają Ukraińcy za niskie stawki a na dodatek często mieszkają w warunkach urągających regułom naszej cywilizacji. Podobnie jabłka, ziemniaki, kapustę, itp, itd. Nie wybielam przy okazji Amazona, nie neguję ich praktyk z innych krajów, które przytoczyłeś, nie przypisuj mi takich słów bo ich nie napisałem. Odniosłem się do sytuacji i osoby opisanej w artykule. Proponuję doczytać do końca ten wywiad, moim zdaniem są to po prostu rozterki pisarki, która zasuwała fizycznie bo miała długi do spłacenia.
    (...)Dlaczego zdecydowałaś się ją napisać?

Chciałam się dowiedzieć, dlaczego tak źle się czułam w tej pracy.

Innym interesującym, i mniej osobistym, aspektem jest pytanie, jaki wpływ tacy globalni gracze, jak Amazon, mają na politykę i demokrację.

Wreszcie, pisząc książkę, chciałam podkreślić to, że im bardziej twoje ciało i duszę pochłania tak zwana gówniana praca i konsumpcja, tym mniej czasu masz na edukację, na aktywizm. A także na miłość.(...)
    No, przykre to... witamy koleżankę w realnym świecie.

Chcesz dyskutować o Amazonie, dyskutuj ale beze mnie bo nie znam głębiej tych faktów o których piszą w Wiki, a nie będę bawił się w jakieś powierzchowne googlanie. Ani mnie ta firma grzeje, ani ziębi, nie mam zamiaru ani hejtować, ani bronić.
    Ostatnio edytowane przez poste ; 20-08-2020 o 14:35

Uprawnienia umieszczania postów