Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Tryb kolorów

Domyślnie Tryb kolorów

Witam wszystkich mam pytanko jaki najlepieś ustawić tryb kolorów w d50 zeby kolorki były bardziej nasycone?? 2 sprawa to jakiego pomiaru swiatła uzywac do fotografowania poruszajacych sie obiektów a 3 to to czy kolorki poprawiac w ps czy raczej z poziomu aparatu optymalizacja zdiec i tam samemu cos wymodzic czy kozystac z ustawionych??

Domyślnie

co do kolorkow to rob w RAW i do woli kombinuj w ps-ie. co do ruchomych obiektow to ja robie w matrycowym chyba ze sie cos porusza we wzglednie niezmienionej ekspozycji to punktowo i ew korekta
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Ustawienia ustawieniami ale równie istotne jest dobranie odpowiedniego balansu bieli bo jak go niewłaściwie dobierzesz to i tak szlag trafi kolory .
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Damianus, to i balans se mozesz zmienic w ps

Domyślnie

niby se mogę ale ale wole od razu w aparaciku
    Fotogacek

Domyślnie

Damianus, ano o gustach sie nie dyskutuje

Domyślnie

jak nie o gustach to mozna o biu....ach ale to juz zupełnie inna bajka i nie ma tu takiego działu
    Fotogacek

Domyślnie

Damianus, no tamat ciekawy ale bynajmniej na to forum

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Greenwich, CT

Domyślnie

Mam d70 od samego poczatku. Wczesniej bawilem sie w raw a teraz robie tylko w jpeg. Dobrze opanowany WB to polowa sukcesu, druga zas to naswietlanie. Przy ruchomych obiektach uzywam matrycowego, a kiedy mam czas na zrobienie zdjecia to uzywam tylko spota z odpowiednia korekta. Tak sobie mysle, ze jak jestem w danym miejscu i zamierzam zrobic 50 a moze wiecej fotek i, ze mam je robic w raw a potem sie bawic w rasowanie zdjec to stwierdzam, ze szkoda czasu. Mozna poznac ten aparat i robic odrazu piekne jpegi. D70 w parze z niezlym szkielkiem jest w stanie produkowac piekne obrazy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Geb
    Mam d70 od samego poczatku. Wczesniej bawilem sie w raw a teraz robie tylko w jpeg. Dobrze opanowany WB to polowa sukcesu, druga zas to naswietlanie. Przy ruchomych obiektach uzywam matrycowego, a kiedy mam czas na zrobienie zdjecia to uzywam tylko spota z odpowiednia korekta. Tak sobie mysle, ze jak jestem w danym miejscu i zamierzam zrobic 50 a moze wiecej fotek i, ze mam je robic w raw a potem sie bawic w rasowanie zdjec to stwierdzam, ze szkoda czasu. Mozna poznac ten aparat i robic odrazu piekne jpegi. D70 w parze z niezlym szkielkiem jest w stanie produkowac piekne obrazy.
    I z tym sie całkowicie zgadzam .Ja rawu używam tylko w trudnych oświetleniowo miejscach a takto jpg-y.Po prostu szkoda mi czasu na późniejszą obróbkę .
    Fotogacek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów