Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Z Sonnarem...

Domyślnie Z Sonnarem...

Witam!
    Trzy dni temu dotarł do mnie Sonnar 3.5/135mm i dzis postanowiłem go przetestować. jako ze pierwszy raz miałem do czynienia z MF to ok 40% fotek było nieostrych, ale myslę ze po jakimś czasie nabiorę wprawy bo szkło jak za tą cenę (udało mi sie wyhaczyc za 240zł) jest rewelacyjne
    ps. modelka trochę traciła cierpliwość, bo ustawić ostrośc pzrez ten ciemny wizjer troche trwa
    1.
    2.
    3.
    4.

Domyślnie

2 mi się najbardzie podoba, wygląda na naturalne. Pozostałe 1 i 3 tez są fajne, chociaz na 1 szkoda ze plecy ucięte

Zaziel
    Gość

Domyślnie

Foty cieniutkie, ale liczy sie nauka, masz pierscien z soczewka podejrzewam do niego co? Przypomina mi z GO mojego ruskiego jupitera 135mm F3,5, wole jednak chyba najbardziej z takich szkielek takumara 200 F4, zreszta szkielka tamtych generacji maja swietne kontrasty, ktore odwiodly mnie od kupna AF za kilka patykow wielokrotnie. Co do ostrzenia to z czasem nabierzesz praktyki, poprostu rob zdjecia Best regards.

Domyślnie

na 2 bardzo niefajne cienie... zwłaszcza ten nosa... ale bokeh fajniutki;

Domyślnie

Ładnie rysuje, lepiej od Jupitera 135, ale gorzej od dłuższych Sonnarów W zdjęciach brakuje mi trochę dopalania lampą.

Pozdrawiam.

Zaziel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Ładnie rysuje, lepiej od Jupitera 135, ale gorzej od dłuższych Sonnarów W zdjęciach brakuje mi trochę dopalania lampą.

Pozdrawiam.
    Serio lepszy bokeh niz jupek? :]
    Take a look :

http://plfoto.com/zdjecia_new/964894.jpg

Domyślnie

MajjjkeLL Dźakson, a pamiętasz czasy, jak Majkel Był Murzynem, bo ja - słabo.
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Zaziel
    Gość

Domyślnie

a wiesz ze jedzie pociag a w nim jest 120 wagonow i tam nie ma dżemu? :>

Domyślnie

Zdjęcia robiłem ze zwykła przejściówka, bez potwierdzenia ostrości Szkło jest rewelacyjnie pod względem ostrości, bokeh mogłyby być lepszy , ale plastyka i kolory przypominają mi analog. Co do kadrów to ani blendy nie wziąłem ani modelka nie była skora do poz , a ja skupiałem sie żeby głowne dobrze ostrość złapać, bo z tym róznie trzeba chyba wyczuć metodą prób i błędów.Pozdrawiam

Domyślnie

Zaziel, o ile pamiętam lub mi się wydaje, to kanonierzy nie potrzebują soczewki w przejściówce. W zamian muszą robić kosmiczne kombinacje żeby mieć potwierdzenie ostrości
    D7000

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów