Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24
    Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Tylko po co do 85/1.4 filtr w wersji slim? Chyba że masz zamiar korzystać z tego polara także z innymi, bardzo szerokimi szkłami. Jeśli nie, albo będą to szkła nie szersze od 18mm, to kup B+W MRC F-PRO lub Heliopana, ich wersje standardowe są już wyjątkowo wąskie i z gwintami przednimi. Tańszych filtrów do 85/1.4 nie wypada dokręcać... Albo filtr Nikona z własną osłoną...

Pozdrawiam

Domyślnie

Powiedzmy, że się zdecydowałem na ten obiektyw, tylko teraz gdzie tanio i bez problemów kupić to szkiełko. Nie chce się nie mile zaskoczyć, gdy okaże się, że np. obiektyw był przedtem używany, albo sa w nim jakieś paprochy. Chciałbym w razie czego mieć możliwość zamiany na inną sztukę bez jakichś problemów. U mnie w mieście nie ma raczej sklepu z tym szkłem, więc zostaje internet. Dobrze by było kupić poniżej 4000zł, zalezy mi na tym.
    Więc - znacie jakiś dobry sklepik ? Może imfoto ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    polecam - ja tam to szkło kupiłem. Nie musiałem nic wymieniać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

a jak wypada N 85 f/1.4 w porównaniu z C 85 f/1.2L ? miał ktoś przyjemność obcować z dwoma szkłami naraz ? które z nich lepiej wypada na analogu/cyfrze ?

Domyślnie

BYł taki gośc, ale nie pamiętam nicku, czytałem stare wątki w archiwum tego forum, gość najpierw miał nikkora, potem canona. Z tego co pamiętam, to napisął coś takiego "90% tego co napisałem na CB o C 85 f/1.2 odnosi się także do N 85 f-1.4" Niestety nie pamietam kto to byl, musisz poszukacw archiwum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Powiedzmy, że się zdecydowałem na ten obiektyw, tylko teraz gdzie tanio i bez problemów kupić to szkiełko. Nie chce się nie mile zaskoczyć, gdy okaże się, że np. obiektyw był przedtem używany, albo sa w nim jakieś paprochy. Chciałbym w razie czego mieć możliwość zamiany na inną sztukę bez jakichś problemów. U mnie w mieście nie ma raczej sklepu z tym szkłem, więc zostaje internet. Dobrze by było kupić poniżej 4000zł, zalezy mi na tym.
    no imfoto mozna polecic z zamknietymi oczami, o slawku napisano juz duzo i nigdy nie bylo to cos niemilego. no i w cenie sie zmiescisz

Domyślnie

Witam
    Wlasnie posiadam polara B+W f pro i obawiam sie ze podczas wkrecania oslony filtr moze sie krecic i beda nici z ustawiania . Moze nie ktos sie wypowe kto uzywa takiego zestawu .
    D700,D300,N12-24 f4,N24-70 2.8,N28-70 2.8 ,N70-200 VR,AFS N50 1.4,N35 1.8 ,Sb800,sb900 ,manfrotto055d+486RC2

Domyślnie

Tak sobie ogladam ten filterek i mysle ze gdyby wkrecic oslone w filtr i krecic oslona w kierunku wkrecania to mozna by chyba bylo w ten sposob krecic szklem filtra ,mogl by ktos potwierdzic moje przemyslenia , bo gdyby tak bylo to moze niejest to glupie rozwiazanie ?
    D700,D300,N12-24 f4,N24-70 2.8,N28-70 2.8 ,N70-200 VR,AFS N50 1.4,N35 1.8 ,Sb800,sb900 ,manfrotto055d+486RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blueblood Zobacz posta
    Tak sobie ogladam ten filterek i mysle ze gdyby wkrecic oslone w filtr i krecic oslona w kierunku wkrecania to mozna by chyba bylo w ten sposob krecic szklem filtra
    no oczywiście, że tak. A ty chciałeś za kazdym razem by obrócić filtrem odkręcać osłonę? Zmienisz ujęcie z poziomego na pionowe - odkręcanie ... itd?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    A ty chciałeś za kazdym razem by obrócić filtrem odkręcać osłonę? Zmienisz ujęcie z poziomego na pionowe - odkręcanie ... itd?
    wlasnie ze niechce sciagac oslony za kazdym razem i dlatego obawialem sie tego typu oslony a widac okazuje sie ze to jest bardzo dobre rozwiazanie . Myslalem ze trzeba odkrecac za kazdym razem, tak samo jak tzeba sciagac oslone np.28-70 czy 70-200 i innych tego typu .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów