Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1

    Domyślnie X-T20 zakłócenia na zdjęciach! Proszę o pomoc!

    Posiadam Fujifilm X-T20 od niedawna- jakieś 2,5 tygodnia i wcześniej nie było żadnych problemów ale dziś zaczęły na zdjęciach(zwłaszcza na czerni) pojawiać się takie zakłócenia. Co to może być? Matryca się uszkodziła czy raczej źle dobrane ustawienia? Proszę o szybką pomoc bo nie wiem czy mam zgłaszać reklamację...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	107259838_4502506483156491_7389761016907263382_n.png
Wyświetleń:	138
Rozmiar:	519,8 KB
ID:	41341

  2. #2

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pinguio Zobacz posta
    Posiadam Fujifilm X-T20 od niedawna- jakieś 2,5 tygodnia i wcześniej nie było żadnych problemów ale dziś zaczęły na zdjęciach(zwłaszcza na czerni) pojawiać się takie zakłócenia. Co to może być? Matryca się uszkodziła czy raczej źle dobrane ustawienia? Proszę o szybką pomoc bo nie wiem czy mam zgłaszać reklamację...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	107259838_4502506483156491_7389761016907263382_n.png
Wyświetleń:	138
Rozmiar:	519,8 KB
ID:	41341
    Zdjęcia przy naturalnym i sztucznym oświetleniu wyglądają tak samo? Masz włączoną migawkę elektroniczną? Rozumiem, ze chodzi o białe linie?

  3. #3

    Domyślnie

    Tak, chodzi o białe linie... To zdjęcie jest przy naturalnym świetle, przy sztucznym linie są identyczne

  4. #4

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez pinguio Zobacz posta
    Tak, chodzi o białe linie... To zdjęcie jest przy naturalnym świetle, przy sztucznym linie są identyczne
    ISO jakie masz ustawione?

  5. #5

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Cornelson Zobacz posta
    ISO jakie masz ustawione?
    na tym zdjęciu 200, potem próbowałam 100 i automatyczny dobór i były ale przy jakiś mega dużych wartościach typu 25600 są słabo widoczne ale nadal
    Ostatnio edytowane przez pinguio ; 13-07-2020 o 12:01

  6. #6

    Domyślnie

    Spróbuj zresetować do ustawień fabrycznych. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. POtem wgraj najnowszy firmeware i jak to nic nie da to ja bym oddał o ile można.

  7. #7

    Domyślnie

    i jak się potoczyła sprawa ? czy reset do ustawień fabrycznych pomógł ? Napisz nam.

  8. #8

    Domyślnie

    Jakiś baabol - na reklamacje. Nie ma co się szarpać potem.
    Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.

  9. #9

    Domyślnie

    Moim zdaniem to problem z elektroniczną migawką (ona działa nawet przy włączonej mechanicznej migawce i jest odpowiedzialna za odczyt danych z linii pikseli). Wygląda, jakby co druga linia nie była odczytywana.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  10. #10

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez czomolungma Zobacz posta
    i jak się potoczyła sprawa ? czy reset do ustawień fabrycznych pomógł ? Napisz nam.
    Odesłałam do reklamacji. Napisali, że aparat poszedł do serwisu i będą informować ale bardzo dziękuję za pomoc

Podobne wątki

  1. POMOC - rysa na zdjęciach
    By berez2 in forum Nikon - D40-D90 i D3000-D7500
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 31-08-2014, 19:30
  2. Białe plamy na wywołanych zdjęciach proszę o pomoc
    By Olka___ in forum Nikon - aparaty analogowe
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 18-01-2012, 16:14
  3. Ochrona wizerunku na zdjęciach ślubnych - proszę o radę!
    By cherrilady in forum Fotografia a prawo
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 16-06-2010, 00:15
  4. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 08-07-2008, 20:29
  5. Rysy na zdjęciach - proszę o pomoc!
    By jacksun in forum Nikon - aparaty analogowe
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 12-04-2008, 16:11

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •