Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie LightRoom 1.1 - update

Ponowie informacje z innego watku. Pojawil sie update LightRoom'a do wersji 1.1.
    Po tym uaktualnieniu (wg mnie) LightRoom przegonil Apple Aperture. Zmiany dotycza np. rozwiniecia (wzbogacenia) panelu wyostrzania, ktore wczesniej bylo bardzo ubogie. Udoskonalono rowniez system redukcji szumow. LightRoom otrzymal rowniez kilka dodatkowych funkcji znanych z Photoshopa.
    Ostatnio edytowane przez Artur ; 28-06-2007 o 10:43

Domyślnie

No, nie powiem, wygląda fajnie... Ale dawno nie używałem poprzedniej wersji, więc nie pamietam co tam było. Oceniać będą inni.
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Domyślnie

zainstalowane (wersja MAC) działa jakby szybciej, poza tym doszło parę przydatnych suwaków.
    Generalnie wcześniej było bardzo dobrze, teraz jest jeszcze lepiej.

Domyślnie

Widzę, że inni byli szybsi
    Bardzo mnie ucieszyły zmiany w module odszumiania oraz wyostrzania; jeszcze lepsze możliwości dzięki dodatkowym parametrom.
    W ustawieniach można również zaznaczyć opcję, dzięki której identyczne zdjęcia zapisane jako NEF-y i JPG-i (od ISO 800 wzwyż robię w obu formatach) można traktować jako osobne pliki - wcześniej LR importował JPG z karty, ale wyświetlał tylko NEF-y.
    Obsługuje też nowe aparaty, z których mnie interesuje D40X - w końcu jest
    Na razie tylko przez chwilę mogłem przejrzeć najnowszą wersję, ale już mi się bardzo podoba.
    "Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" - J. Tuwim
    www.TadeuszTurski.info

Domyślnie

1.1 jest zdecydowanie szybszy niż 1.0.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Uprawnienia umieszczania postów