Close

Strona 19 z 23 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 223

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Pisz do autora a nie do mnie doradzaj w działach Nikona jak zrobić ostre zdjęcie bo nowi mają problem z tymi puszkami, lustrami. Będzie większy pożytek. Zaklinanie rzeczywistości że u Ciebie sigmy supcio z d850 to słabe i pisanie tego ciągle. Jesxze rok temu zachwalałeś d500 i byłeś na nie do FF i bezluster . Słabe
    No niestety pitolisz dalej. Rok temu już nie miałem D500, a razem z D500 miałem dwa FXy i jedno bezlustro Sony... A moje opinie bazują na moim doświadczeniu, bo sądzę że takiej ilości sprzętu jaka mi przez ręce przeszła, to Ty nigdy nie widziałeś w jednym miejscu, więc raczej pomyśl na jakiej podstawie Ty wypisujesz swoje mądrości... Jeżeli tylko na zasadzie "znajomy ma", to trochę słabo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mazzi Zobacz posta
    Prześledziłem jeszcze ofertę Canona - nie wiedziałem, że wypuścili 2 body bezlusterkowe FF tyle, że... do Nikona chyba nie ma co porównywać.
    Z6 i canon R to bardzo zbliżone możliwościami body . Ceny mają również na podobnym poziomie .
    Inna jest natomiast filozofia obi systemów . Przez jakiś czas będzie to miało znaczenie później raczej nie .
    Canon poszedł w top optykę , natomiast Nikon w bardziej przystępne cenowo szkła 1.8.
    Która opcja lepsza to zależy od punktu siedzenia
    Dla mnie przemawiają bardziej szkła Nikona . Chociaż pierwszy canon 1.8 czyli rf35 to bdb szkło .
    R | 35 | 50 | 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    No niestety pitolisz dalej. Rok temu już nie miałem D500, a razem z D500 miałem dwa FXy i jedno bezlustro Sony... A moje opinie bazują na moim doświadczeniu, bo sądzę że takiej ilości sprzętu jaka mi przez ręce przeszła, to Ty nigdy nie widziałeś w jednym miejscu, więc raczej pomyśl na jakiej podstawie Ty wypisujesz swoje mądrości... Jeżeli tylko na zasadzie "znajomy ma", to trochę słabo...
    Słabo jako moder, naprawdę. Powinni Ci zdając ten krzyż bo słabo nadajesz się na moderatora.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

ksh
    Gość

Domyślnie

Ssporo jest prawdy w tym co piszesz @cybulski o fuji, nikonie i innych systemach ale jak wpadasz z tekstami rodem z pasków tvn/tvp to nie dziw się że irytuje to sporo ludzi na tym forum.

Sony ma dużo obiektywów ale jak przychodzi do konkretnych wyborów zwłaszcza zooma to jak napisano wcześniej jedna nerka mało i nie zmienia się to od lat, rynek wtórny jest nędzny bo mało kto szarpie się na takie ceny, zatykanie szklarni stałkami nie jest lekarstwem na różnorodność i opłacalność nawet jak niedługo zaczną w Nepalu robić kolejną 85-tke.
    Wybór samych aparatów ff Sony tez jest mocno wprowadzający w błąd bo jeśli dyskutujemy o poziomie bezluster canon i nikon to w Sony sprowadza się praktycznie dyskusja do A7III, A7rIII/IV i dwie A9-tki.

Demonizowanie FTZ jest dziwne bo akurat taki adapter i taka szklarnia to jest rewelacja dla bezlustra, jakby Sony miało dostęp do NORMALNEJ szklarni lustrzankowej i NORMALNY adapter to być tu piszczał z radości wychwalał tekstami o wniebowstąpieniu za swój geniusz managerów Sony.

Na koniec ponownie napiszę że nie każdy ma nieograniczone fundusze na zabawki jakimi dla wielu jest sprzęt foto i wielu chce wycisnąć z każdej złotówki optymalnie dlatego nie dziwi mnie zakup pełnej klatki i do tego zakup obiektywów lustrzankowych bo zestaw wtedy jest rewelacyjny pod warunkiem że mamy system canon lub nikon bo to działa i nie trzeba tu znajomego znajomych itd.

- - - - kolejny post - - - - - -

,,,doradzaj w działach Nikona jak zrobić ostre zdjęcie bo nowi mają problem z tymi puszkami...
    ...o takie teksty mi chodzi, albo sobie jaja robisz albo sam nie wiesz co napisałeś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ssporo jest prawdy w tym co piszesz @cybulski o fuji, nikonie i innych systemach ale jak wpadasz z tekstami rodem z pasków tvn/tvp to nie dziw się że irytuje to sporo ludzi na tym forum.

Sony ma dużo obiektywów ale jak przychodzi do konkretnych wyborów zwłaszcza zooma to jak napisano wcześniej jedna nerka mało i nie zmienia się to od lat, rynek wtórny jest nędzny bo mało kto szarpie się na takie ceny, zatykanie szklarni stałkami nie jest lekarstwem na różnorodność i opłacalność nawet jak niedługo zaczną w Nepalu robić kolejną 85-tke.
    Wybór samych aparatów ff Sony tez jest mocno wprowadzający w błąd bo jeśli dyskutujemy o poziomie bezluster canon i nikon to w Sony sprowadza się praktycznie dyskusja do A7III, A7rIII/IV i dwie A9-tki.

Demonizowanie FTZ jest dziwne bo akurat taki adapter i taka szklarnia to jest rewelacja dla bezlustra, jakby Sony miało dostęp do NORMALNEJ szklarni lustrzankowej i NORMALNY adapter to być tu piszczał z radości wychwalał tekstami o wniebowstąpieniu za swój geniusz managerów Sony.

Na koniec ponownie napiszę że nie każdy ma nieograniczone fundusze na zabawki jakimi dla wielu jest sprzęt foto i wielu chce wycisnąć z każdej złotówki optymalnie dlatego nie dziwi mnie zakup pełnej klatki i do tego zakup obiektywów lustrzankowych bo zestaw wtedy jest rewelacyjny pod warunkiem że mamy system canon lub nikon bo to działa i nie trzeba tu znajomego znajomych itd.

- - - - kolejny post - - - - - -

...o takie teksty mi chodzi, albo sobie jaja robisz albo sam nie wiesz co napisałeś.
    Wiem co napisałem bo jest np wątek gdzie ktoś pyta o szum z d7100 a nie umie zrobić ostrej foty i nie zna zasad kompozycji. Gdzie są porady kolegów z systemu Nikona? Ale sensowne porady a nie przeglądanie cropa i patrzenie tylko w szum. Widzieć trzeba też las a nie tylko pojedyncze drzewa.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 11-04-2020 o 11:14
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Raczej mission imposible
    Nawet Ty, znajomy z pleneru u Jacka, nie jesteś już Nikoniarzem. Nigdy nie pisałeś dlaczego.

Pamiętam że chyba jako jedyni na plenerze mieliśmy ze sobą drugi system oprócz Nikona, Ty Sonego a ja Fuji.
    Wędruje od systemu do systemu. Pentax - nikon - canon - nikon - sony
    Nikon zniesmaczył mnie zrobieniem serii Z która wreszcie ma filmowe możliwości na poziomie, ale zapomniał ze cały filmowy świat ma nieskończoność "po drugiej stronie" - to przeważyło.
    Druga sprawa, w firmie mamy sprzęt sony...
    I tyle. Ale nie deprecjonuję sprzętu nikona bo naprawdę jest wart zainteresowania. Szczególnie przy bardziej ekstremalnych zdjęciach jeśli chodzi o warunki. Ja czekam na to co stanie się teraz z cenami sprzetu , wirusem itd. bo miałem kupić A7R III a najzwyczajniej obawiam się wydania kasy.
    A tak naprawdę nie zobaczyłem nigdzie dobrego ekstremalnego testu fotografowania soniakami pod światło . Mocne punktowe żródła światła ... i to jest nadal druga obawa

Domyślnie

Słabo jako moder, naprawdę. Powinni Ci zdając ten krzyż bo słabo nadajesz się na moderatora.
    O właśnie, kolejny temat, bo ciężko coś sensownego napisać... Irytuje mnie czytanie o beznadziejności czegoś, czego się nigdy nie miało. Jesteś w tym mistrzem. Mógłbym próbować jechać po Sony, ale mając w ręce A7III nie zrobię tego, bo jest to aparat świetny. A mógłbym, bo słuchając kiedyś takich doradców jak Ty kupiłem A6000, które miało zjeść lustrzanki Nikona, no i cieszę się, że udało mi się je sprzedać... Tak, kupiłem Z6 w miejsce D610, który jest chyba jedynym Nikonem jakiego miałeś i uważam, że godnie go zastępuje. Ale nie zastąpi mi ani D850, ani D4, a wchodzenie w bezlustra Sony jest dla mnie bez sensu, bo mam szkła (i to wcale już nie Arty, została mi już tylko 50), których wymiana jest nieopłacalna, a ponieważ potrafię lustrem zrobić ostre i trafione zdjęcie, to nie widzę potrzeby szarpania się na bezlustra Sony. Szczególnie, że szkła na takim poziomie jaki mam w Nikonie, kosztują w Sony fortunę...

Domyślnie

Z tymi szkłami w sony to niestety prawda. Tutaj za jakość trzeba zapłacić sporo więcej niż w nikonie. Wiem to z autopsji.
    Jak chcesz bezkompromisowo to tanio nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez jjj ; 11-04-2020 o 12:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    O właśnie, kolejny temat, bo ciężko coś sensownego napisać... Irytuje mnie czytanie o beznadziejności czegoś, czego się nigdy nie miało. Jesteś w tym mistrzem. Mógłbym próbować jechać po Sony, ale mając w ręce A7III nie zrobię tego, bo jest to aparat świetny. A mógłbym, bo słuchając kiedyś takich doradców jak Ty kupiłem A6000, które miało zjeść lustrzanki Nikona, no i cieszę się, że udało mi się je sprzedać... Tak, kupiłem Z6 w miejsce D610, który jest chyba jedynym Nikonem jakiego miałeś i uważam, że godnie go zastępuje. Ale nie zastąpi mi ani D850, ani D4, a wchodzenie w bezlustra Sony jest dla mnie bez sensu, bo mam szkła (i to wcale już nie Arty, została mi już tylko 50), których wymiana jest nieopłacalna, a ponieważ potrafię lustrem zrobić ostre i trafione zdjęcie, to nie widzę potrzeby szarpania się na bezlustra Sony. Szczególnie, że szkła na takim poziomie jaki mam w Nikonie, kosztują w Sony fortunę...
    pyskówki i wycieczki osobiste prowadzi moderator, już drugi post mimo zwrócenia uwagi. Wątek jest fuji vs... I są to inne systemy. Macie całe forum na F i Z.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    Z tymi szkłami w sony to niestety prawda. Tutaj za jakość trzeba zapłacić sporo więcej niż w nikonie...
    Nie jest to do końca prawda, kilka szkieł jest tańszych nawet od wersji lustrzankowych Nikkora. Są też szkła niezależnych, które czasami są lepsze od GMów. Choć generalnie faktycznie jest tak, że nowe szkła od producentów aparatek (Sony, Canon, Nikon) są w większości bardzo drogie.

Strona 19 z 23 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni