Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Problem z akumulatorem w D50

Witam
    Do swojej D50 zakupilem na allegro zamiennik akumulatora EN-EL3 7.4V, 1600mAh. Po wyjeciu z pudelka wlozylem odrazu do aparatu, i wlaczylem go.
    Wszystko ladnie, LCD na gorze dziala, na dole tez, wskaznik naladowania pokazuje lekkie zuzycie baterii, ale przy probie zrobienia zdjecia, po wcisnieciu spustu (w momencie otwarcia migawki) z aparatu (z LCD) znika wszystko.
    NIe dzialaja na niego zadne przyciski. Tylko wyjecie baterii, i wlozenie spowrotem ozywia aparat. Po wlaczeniu na gornym lcd pokazuje err. Po wcisnieciu spustu migawka sie zamyka (dzwiek zdjecia). Kolejna proba, dzieje sie tak samo.
    Myslalem ze uszkodzil sie aparat, wiec proboje na orginalnym akku ale z nim dziala bez problemowo.
    wiec wrzucilem ten zammienik na ladowarke, i ta sama probe przeprowadzilem po jakis 6 godzinach ladowania. Efekt taki sam. Aparat robi sie martwy po wcisnieciu spustu.
    Sprawdzalem napiecie na akumulatorach:
    Orginal: 8.23-8.24 V
    Zamiennik: 8.20-8.21 V

Czy ktos sie spotkal z podobnym efektem?
    Czy moze uszkodzony ten zamiennik??
    Dziwne jest to, ze bez problemu mozna przegladac zdjecia w aparacie, lazic po Menu i nic.
    Dopiero problem pojawia sie przy probie zrobienia zdjecia.

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam
    Endru
    D50 + 18-55DX

Domyślnie

nie strasz ! właśnie otrzymałem zamówiony zamiennik akku do mojego D50, a dokłasnie EN-EL3 1900 mAh - premium gold, ale jeszcze nie zdążyłem przetestować....po Twoim poście mam pewne obawy czy kasa nie poszła w błoto, jutro sprawdzę !

Domyślnie

Wymień i już.
    Większość osób (ja również) używa zamienników i raczej jest wszystko ok.

pozdrawiam
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Znam podobne przypadki, mój klient 2 razy wymieniał u mnie akumulator i dopiero 3 działał dobrze, na dwóch poprzednich D50 zawieszał się po otwarciu migawki. Dziwne, bo na tych samych aku D70 działał bez problemów.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

No dzieki za odpowiedzi, widze ze nic innego m nie zostalo jak odeslanie akkur do sprzedajacego, i wymiana.

Pozdrawiam
    Endru
    D50 + 18-55DX

Oszczędny w słowach Awatar flyman7
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

a ja tam używam tylko oryginalnych akcesorii
    drogo - ale przynajmniej mam pewność, że śmiga aż hoho
    Pozdrawiam Tomek

SPRZETU CORAZ WIECEJ - CZASU CORAZ MNIEJ

Domyślnie

No taaaa... ale.. orginalny akku do D50 (chyba nawet ten sam co do D70) kosztuje okolo 250 zl??
    A za zammiennik zaplacisz 30 zl.
    Wiec wiesz... prawie 8 zamiennikow za jeden orginal?

Pozdrawiam
    D50 + 18-55DX

Domyślnie

właśnie przetestowałem "EN-EL3 1900 mAh - premium gold" na moim D50 i jak do tej pory nie zawiesza się ( a tobie endru to się zawiesił po pierwszym pstryknięciu ?)

Domyślnie

Witam wszystkich posiadm dokładnie ten sam problem co endru i wydaje mi się, że kupowaliśmy od tego samego sprzedawcy na allegro. Już skontaktowałem się znim i czekam na odpowiedż

Domyślnie

No ja rowniez napisalem do sprzedwacy, i czekam na odpowiedz.
    Gdzie polecacie kupowac (lub u kogo na allegro) tego typu sprzet?
    Macie jakis sprawdzonych sprzedawcow?

Pozdrawiam
    Endru
    D50 + 18-55DX

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów