Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Extra notebook

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Extra notebook

Wiem że temat laptopów przewija się co jakiś czas na forum jednakże technika w miejscu nie stoi i pojawiają się nowe możliwości. Przeczytałem również że generalnie laptop do pracy nad zdjęciami sie nie nadaje jednakże zaczynam w to powoli wątpić zobaczcie to:

http://bluemobility.pl/product_info....oducts_id/1713

czy aby na pewno sprzęt o takich możliwościach i matrycy będzie sobie złe radził ze photoshopem czy capture one itd. Cena jak na laptop jest raczej do przyjęcia. Chyba że ktoś ma inne propozycje na dzień dzisiejszy w przedziale cenowym 4000 - 5500 zł. Matryca 17 cali wysokiej jakości to podstawowy warunek.

Domyślnie

Tu nie chodzi o suche parametry techniczne tylko o jakość obrazu generowanego przez matryce. Ja w laptopie za w miarę normalne pieniądze takowej (czyli wysokiej jakości) jeszcze nie spotkałem.
    Ostatnio edytowane przez _Bobo_ ; 11-05-2007 o 19:10
    Nikon.

Domyślnie

Ja nadal wątpię czy to się nadaje do profesjonalnej obróbki zamiast stacjonarnego. Każdy pisze, że jego wyrób jest super. A przecież porządny monitor Eizo, LaCie lub NEC do foto kosztuje więcej niż ten laptop.

Domyślnie

Monitor na pewno dobry nie będzie. Natomiast komputer powinien mieć wystarczający zapas mocy. Osobiście uważam, że najlepiej mieć stację z dużym monitorem i ew. do tego malutkiego, lekkiego lapka gdy zachodzi konieczność popracować w terenie. Praca na laptoku to mordęga - klawiatura do d..., a po pewnym czasie i tak szlag go trafi i cześć.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 11-05-2007 o 19:47

Domyślnie

czy ktoś zwrócił uwagę jaką rozdzielczość oferuje w/w matryca ? Ileż to jest monitorów LCD w cenie do 2000 lub 3000 oferujących taka rozdzielczość...

Domyślnie

Pracowalem na laptopie w tej rozdzielczosci (Dell). Da sie grafike na tym obrobic, choc z kolorami generalnie problem. Jeszcze wiekszy to wielkosc czcionek w aplikacjach na tym ekranie. Gdyby jeszcze rozdzielczosc natywna i pozostale dawaly ta sama jakosc, nie byloby nic lepszego mobilnie. Niestety tak nie jest...

Domyślnie

Rozdzielczość nie jest najważniejszą rzeczą w matrycy.
    Do tego ta matryca o ile wycztałem jest typu "glass"...

Uprawnienia umieszczania postów