No to poluj na allegro.![]()
Szukaj
No to poluj na allegro.![]()
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Ceny poniżej 3k za d750 są moim zdaniem okazyjne. Wszystko zależy od stanu danego egzemplarza.
Wysłane z mojego kalkulatora Casio.
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Jak duże wydruki robisz, że 12MPx z D700 to za mało? Pytam, bo często ten parametr jest zanadto gloryfikowany.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Jeśli za 2900 jest z przebiegiem 5k, to cena 2500 za 85k przebiegu jest imo absurdalna. Zbyt okazyjne nie są, bo ostatnio na forum ludzie łapali okazje po 3,7k za nówki ze sklepu, z gwarancją... Osobiście nie kupiłbym nic w okolicy 3k używanego w takiej sytuacji, tylko dozbierał do nowego. Jakby za 2500 był ten z przebiegiem 5k to byłaby to spoko oferta (względem ceny nowego). Tak czy siak - wszystkie te ceny są naprawdę rewelacyjne w stosunku do możliwości tego body. Ja mam na swoim natłuczone ponad 300k i naprawdę lubię ten aparat, dla mnie to był godny następca D700 (za przyzwoite pieniądze naprawdę dobry, solidny, niewykastrowany sprzęt).
Z mojej strony napiszę, że od ponad miesiąca jestem posiadaczem d750 po przesiadce z d300s. Wczoraj miałem okazję przekonać się o możliwościach tej matrycy. Robiłem zdjęcia podczas kolędowania w naprawdę katastrofalnych warunkach oświetleniowych na ISO 6400 i wróciłem do domu z materiałem, który da się oglądać! Fotografowanie w tych warunkach moim d300s skończyłoby się frustracją i wypranymi z kolorów i popaćkanymi zdjęciamiW tym kontekście ceny za body d750 o których piszesz są śmieszne jak na to co dostajesz w zamian. Życzę powodzenia w zakupie, bez względu czy używka czy nówka.
D750 daje ogromny skok jakościowy obrazu w porównaniu do d700, lepszy zakres tonalny, dużo wyższe użyteczne iso i skuteczniejszy AF. Ale fotki wymagają dużo więcej pracy w LR, by uzyskać oczekiwane efekty. D750 w rękach jest malutki i zabawkowy w porównaniu do d700, który wygodniej się użytkuje, natomiast posiadając te 2 aparaty i tak zawsze wybieram d750. A i zapomniałem dodać, że mój d750 ma już przebieg 600 000 i to na pierwszej migawce, więc raczej nie przejmowałbym się przebiegami rzędu 100 000, zwłaszcza po wymianie migawki.
Ostatnio edytowane przez indygo ; 10-01-2020 o 17:07
Skontaktuj się z nami