Close

Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 180
  1. #171

    Domyślnie

    Nie pamiętam. Chyba tak. Zobacz co jest napisane na ekranie po tym jak uruchomisz z wciśniętym display. Nowy soft musi być już na karcie w aparacie. I tylko to, żadnych zdjęć czy innych pierdół. Tak samo robisz przy obiektywach.

    Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka

  2. #172

    Domyślnie

    Ok wgrane.

  3. #173

    Domyślnie

    Możecie polecić coś do filmowania aparat plus obiektyw. Mam być bardzo budżetowo. Niekoniecznie Fuji

    Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka

  4. #174

    Domyślnie

    Mam jeszcze pytanie rozumiem, że jeśli wgrałem ostatni software 4,2, to te trochę wcześniejsze np 3,2 (z wcześniejszymi ulepszeniami) też w nim są?

  5. #175

    Domyślnie

    Tak, nowy soft zastępuje dotychczasowy, czyli zawiera wszystko co poprawione zostało poprzednio + nowe rzeczy.
    D610, OM-D5 MKII, X-T20, X-T3, EOS RP
    Time is meaningless, and yet it is all that exists.

  6. #176

    Domyślnie

    Dzień dobry
    Czy może ktoś posiada wiedze na temat podtrzymania pamięci w aparacie?
    Mam XT-20 z 50/1.4 i na ostatni wieczorny wypad podpiąłem lampę stroboss ( zrobiłem ok 40 strzałów).
    Następnego dnia włączam aparat a tu pokazuje się menu startowe tzn wybór języka , data itd , ustawiam zapisuje ....i niestety teraz się tak dzieje za każdym uruchomieniem aparatu , wystarczy że wyłączę z przycisku on/off i przy każdym uruchomieniu wchodzi do menu startowego i zawsze zresetowane są wszystkie ustawienia.....
    Reset do ustawień fabrycznych , pobranie aktualizacji , wymiana baterii zasilania - nic nie pomogło , to samo.
    Aparat ma ok 5k pstryknięć i jest oczywiście po gwarancji.
    Czy macie jakieś sugestie?
    Myślę że bez serwisu się nie obejdzie , i tu też moje następne pytanie , który z warszawskich serwisów polecicie ?
    F3

  7. #177

    Domyślnie

    A nie podpinałeś tego Strobossa włączonego i naładowanego a co gorsze także przy włączonym aparacie
    Fuji X-T3,X-T4,X100V;szkła;Sony A7III ;A7RIV; A1;szkła;M6;szkła;lampy;statywy;itp

  8. #178

    Domyślnie

    Zobacz czy bez obiektywu też tak będzie
    Fuji

  9. #179

    Domyślnie

    Dzięki za odpowiedzi.
    Lampa podłączana i odłączana na wyłączonym aparacie . W międzyczasie wymieniłem baterię w aparacie.
    Z obiektywem tez pomyślałem żeby odpiąć , niestety to samo.
    Obiektyw to 30/1.4 , wyżej w poście źle podałem .
    Myślę że mogłem uderzyć body o coś , na górnej / bocznej części obudowy zobaczyłem lekkie uszkodzenie , taka mocniejsza rysa.
    Dzisiaj po pracy poleciałem do Studio5S ( mam blisko z pracy) zostawiłem i czekam na informację ( ok tygodnia).
    F3

  10. #180

    Domyślnie

    Jeżeli body masz długo to wewnętrzna bateryjka podtrzymująca miedzy inny mi zegar mogła paść. Strobossy na fuji często jak są włączone i się je zapina wyzwalają błysk co sugeruje zamkniecie obiegu i zwarcie - może bateryjka dostała po D wtedy.
    Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.

Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718

Podobne wątki

  1. Sigma 70-200 2.8 pomoc techniczna
    By gibaxa in forum Teleobiektywy od 70 >
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 26-11-2012, 20:15
  2. [ Przyroda ] Wpadka techniczna...
    By razza in forum Przyroda i makro
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 13-04-2012, 10:49
  3. Prośba o kontakt i pomoc techniczną
    By remiksson in forum Cafe NIKON
    Odpowiedzi: 47
    Ostatni post / autor: 28-03-2012, 08:10
  4. Terminologia, pomoc techniczna.
    By Ryteu in forum Studio - sprzęt i praca w studiu
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10-04-2008, 13:24
  5. Czy pomoc techniczna w Nikonie jest "tępa"?
    By jaboo in forum Nikon - D40-D90 i D3000-D7500
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 22-11-2007, 16:53

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •