posiadając x-t30 a wcześniej x-t20 widzę różnice w jakości obrazka na plus, o AF i innych ulepszeniach nie wspominając
Szukaj
posiadając x-t30 a wcześniej x-t20 widzę różnice w jakości obrazka na plus, o AF i innych ulepszeniach nie wspominając
Muszę zgłębić temat zatem. W xtrans nie podobał mi się zawsze efekt akwareli w cieniach (miałem x10 i xe1) i przy wyższym ISO, zwłaszcza na oddalonych detalach. Kolejne generacje xtrans były dla mnie już potem zawsze podejrzane. Dopatrzylem się tego efektu nawet w samplach z xpro3. Wolę chyba szum niż tę płaską akwarele
Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 05-12-2019 o 12:17
Posiadając X-T10, testując przez parę tygodni X-T20 i aktualnie posiadając X-T30 zauważam przepaść między tym pierwszym i ostatnim. Ale w przypadku X-T20 przepaści nie ma. Nowszy model jest bardziej żwawy, ale jeśli ktoś nie musi polegać na AF-C w wideo czy sporcie, to raczej zdjęć mu on w żaden sposób nie ulepszy.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
to jest tak jak z matrycami, między 4/3 a apsc przepaści nie ma, między ff a apsc też nie ma, ale już różnice między 4/3 a ff widać znaczne
linktr.ee/zbigniewurban5150 ||Canon R5 R |RF16/2.8 EF35/2IS RF50/1.8, Sigmy Art EF 35/1.4 50/1.4 135/1.8, TTA50/0.95, 7A50/1.1, VM75/1.5, EF85/1.2L II, EF16-35/4L IS, RF24-105/4L ||A73 SY 35-150/2-2.8 |Pleśniaki|Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar Super 55/1.8, Vivitar 135/2.8||iPhone 14 PRO||
Chyba nie było ale pojawiło się kilka firmware dla FujiFilm
https://www.fujifilm.com/support/dig.../fw_table.html
w X-T100 zauważyłem że po ostatniej aktualizacji poprawiła się responsywność aparatu bo tak średnio to wcześniej działało.
Ja tam czekam na luty i nową aktualizację do X-T3
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Ja czekam na Classic Negative we wszystkich bieżących puszkach. Inne aktualizacje mnie nie interesują.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
A ja właśnie nie czaję tego Calssic Negative - pobawiłem się nić w C1 i nie. Zdecydowanie nie - za bardzo ingeruje w zdjęcia (jakieś dziwnie zielono-niebieskie są).
Wciąż classic chrome u mnie nr.1.
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Koledzy, pytanie ; Czy w waszych xt30 po 10 sekundach bezczynności wyświetlacz tez po przejściu w tryb oszczędzania energii klatkuje to około 15 fps ? Niby performance mode rozwiązuje problem ale wtedy musiałbym mieć ze sobą z 5 baterii ...No i lekko się grzeje na dole po lewej w tym trybie zwiększonej wydajności... zastanawiam się czy nie wysłać na reklamacje ...
Skontaktuj się z nami