Close

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 199

Wątek: xpro3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    W starych, analogowych czasach, kiedy za jakość obrazu odpowiadał tylko obiektyw i film
    Nie do końca. Jakość i powtarzalność migawki też miała znaczenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Nie do końca. Jakość i powtarzalność migawki też miała znaczenie.
    No proszę cię, nie opowiadaj bzdur. Nie mówię o rozregulowanych rzęchach. Dla wygody, pewności, szybkości, owszem. Ale nie dla jakości obrazu.

Domyślnie

Dla jakości również. Był czas, gdzie jedna firma stosowała w pro migawki szmaciane 1/1000s, a konkurencja metalowe 1/4000s.
    Jeśli zapiąłbyś portretówkę f1.4 i focił na słoneczku, w pierwszym przypadku musiałbyś przymykać i nie pozostałoby to bez wpływu na jakość obrazka.
    Ale to takie dyskusje akademickie i dalej mi się nie chce. Dziękuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Dla jakości również. Był czas, gdzie jedna firma stosowała w pro migawki szmaciane 1/1000s, a konkurencja metalowe 1/4000s.
    Jeśli zapiąłbyś portretówkę f1.4 i focił na słoneczku, w pierwszym przypadku musiałbyś przymykać i nie pozostałoby to bez wpływu na jakość obrazka.
    Ale to takie dyskusje akademickie i dalej mi się nie chce. Dziękuję.
    Skoro ci sie nie chce, to po co zaczynasz te akademickie dyskusje? Każdy świadomy fotograf założyłby wtedy szary filtr na obiektyw i miałby poprawnie naświetlone zdjęcie.
    Tak... Wiem... Dodatkowy filtr na obiektywie pogorszyłby wtedy jakość. Ech...

Lu
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    To samo można napisać o tych którzy tutaj przyszli z FF i próbują udowodnić wyższość.
    Ps. Nie wszyscy mieszkają w pięknych miejscach, gdzie nawet aparatem telefonicznym z przed 10 lat można zrobić fajną fotę. W takich sytuacjach sprzęt odgrywa drugorzędne znaczenie
    @basket nie przyszedłem tu z FF. Ja stąd przyszedłem na FF i niczego nie staram się udowodnić. Tutaj niebawem minie 12 lat.
    Nie mieszkam w pięknym miejscu- nazwałbym je wręcz paskudnym. W te wszystkie miejsca muszę jechać. Nie nie muszę- chcę i robię wszystko żeby tam pojechać. Po to żeby je zobaczyć. A foty-przy okazji. I nie ma żadnego dramatu jak nic nie przywiozę zapisanego na matrycy. Co zobaczę to moje.

EDIT - nie obrażajmy.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-10-2019 o 01:04

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ten wątek nadaje się do zamknięcia, bo sprzątnąć tego całego off-topu już się nie da
    Bo tak kontrowersyjny jest nowy Fuji Pro3 Wystarczyl nietypowy ekran i caly internet jest pelen dyskusji. No przeciez to darmowa reklama. A sam aparat i tak bedzie produktem niszowym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    (....) A sam aparat i tak bedzie produktem niszowym.
    A co to ma za znaczenie czy bedzie niszowy czy nie?
    A Lamborghini nie jest niszowe? I co z tego ze jezdzi ich mniej niz Passatow.

Widzialem/czytalem juz wiele anglojezycznych recenzji, first viev itp. Ogolnie pozytywne...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Każdy produkt jest niszowy, czyli ma jakąś niszę, do której jest adresowany.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Bo tak kontrowersyjny jest nowy Fuji Pro3 Wystarczyl nietypowy ekran i caly internet jest pelen dyskusji. No przeciez to darmowa reklama. A sam aparat i tak bedzie produktem niszowym.
    I zobaczcie, że jego premiera przykryła premiery Sony A9 II i zapowiedź Canon EOS-1D X Mark III. Widać coś w tym jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    I zobaczcie, że jego premiera przykryła premiery Sony A9 II i zapowiedź Canon EOS-1D X Mark III. Widać coś w tym jest.
    Jeśli chodzi o lustrzankę Canona, to wcale mnie to nie dziwi. Tak samo nie dziwi, że premiera nowego smartfona przyćmiła zapowiedź nowego telefonu stacjonarnego
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów