Close

Strona 17 z 20 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 199

Wątek: xpro3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lufa Zobacz posta
    Szkoda tylko,że w Waszych PF jakoś nie widać tej wyjątkowości sprzętu, o którym tu niemal religijna wojna się toczy...
    Wszystko to można "beleczym" pstryknąć.
    To samo można napisać o tych którzy tutaj przyszli z FF i próbują udowodnić wyższość.
    Ps. Nie wszyscy mieszkają w pięknych miejscach, gdzie nawet aparatem telefonicznym z przed 10 lat można zrobić fajną fotę. W takich sytuacjach sprzęt odgrywa drugorzędne znaczenie
    Fuji

ksh
    Gość

Domyślnie

No to trzeba zadać najważniejsze pytanie, czy fuji da nam lepsze zdjęcie niż fon ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    No to trzeba zadać najważniejsze pytanie, czy fuji da nam lepsze zdjęcie niż fon ?
    Może nie dać. Skoro było porównanie na YouTube iphona 11 i średniego formatu GFXa i po korektach obrazka z fona w LR kadry były nie do rozróżnienia na dużym monitorze podobno... W LR można dużo, pytanie co wychodzi prosto z puchy jeśli nie chce się potem bawić w kompie.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 26-10-2019 o 18:56
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

ksh
    Gość

Domyślnie

Czyli jednak...
    Drugie pytanie, czy następny ajfon będzie droższy od xpro3 ?

Domyślnie

Czyli jednak...
    Drugie pytanie, czy następny ajfon będzie droższy od xpro3 ?
    I niech będzie.
    Jeśli będzie miał wbudowane 400mm, to czemu nie?
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lufa Zobacz posta
    Szkoda tylko,że w Waszych PF jakoś nie widać tej wyjątkowości sprzętu, o którym tu niemal religijna wojna się toczy...
    Wszystko to można "beleczym" pstryknąć.

Ok-chart w środku komunikacji masowej jeszcze się jakoś broni...Ale i w tym przypadku uwaga o"beleczym" aktualna.
    Staram się nie pisać. że dana marka/sprzęt jest lepszy od innej. W ogóle lepsze/gorsze w rozumieniu ogólnym powinno być poza słownikiem - bo to kwestia indywidualna i zalezna od wielu czynników. Różne dziedziny - różne narzędzia itd Można pisać we własnym imieniu o własnych preferencjach wtedy ma to jakąś wartość.

Religijność tego tematu i całego forum opiera się na ocenianiu(negatywnym oczywiście) indywidualnych wyborów. Na wartościowaniu ich.

Fujifilm dla hipsterów, kiepski bo niewielki udział w rynku, lepiej robić w jpgach bo rawu i tak nie wywołasz(lol), Leica jest gorsza bo droga i dla snobów. Dostrzegasz to? Gdzie tutaj moja religijność czy Maćka, bo nam się ten aparat podoba? Serio?

I na koniec Ty w białej zbroi, na rumaku że heh heh po zdjęciach i tak nie widać. jprdl :facepalm:

A Chart mógłbyć tylko tym który miałem pod ręką przy czym absoultnie nie mógłbyć wykonany żadnym innym.

Teraz doczytałem że Cubulski ocenił mój gust jako wiejski, czym zakończył naszą znajomość
    Ostatnio edytowane przez matbe ; 26-10-2019 o 19:24

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    I niech będzie.
    Jeśli będzie miał wbudowane 400mm, to czemu nie?
    Teraz matryca 100Mpix w fonie po kadrowaniu programowym daje symulacje tele obiektywu, użytkownicy są zachwyceni bo nawet dostrzegają na księżycu opalające się astronautki w bikini.

Domyślnie

Teraz matryca 100Mpix w fonie po kadrowaniu programowym daje symulacje tele obiektywu, użytkownicy są zachwyceni bo nawet dostrzegają na księżycu opalające się astronautki w bikini.
    No tak, to już się nie odzywam Czyli optyka została pokonana
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matbe Zobacz posta
    Teraz doczytałem że Cubulski ocenił mój gust jako wiejski, czym zakończył naszą znajomość
    Ty nie robisz odpustowych kolorów suwakami wyciągając obraz z -5ev cieni
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Nigdy nie mogłem zrozumieć tzw. bólu dupy od drogich, cudzych aparatów. Szczególnie, że wspomniana Lajka nie jest żadnym ekstremum. Odwiedzam czasem znajomego i bawię się jego aparatami. Lajkami S, Hasselbladami X i H, Phase One - te ostatnie to jakieś 200.000zł. Gdybym zaczął mu trąbić, że podobne zdjęcia zrobi Sony A7, nie dyskutowałby w ogóle tylko popatrzył jak na idiotę.
    Dziwi mnie jeszcze podejście ludzi, którzy oceniają aparat tylko pod kątem obrazowania. W starych, analogowych czasach, kiedy za jakość obrazu odpowiadał tylko obiektyw i film, nie powinno być w ogóle żadnej różnorodności i rozpiętości w cenach sprzętu. A były, i to dosyć znaczące.
    Nie czuję się upoważniony do wymieniania nazwisk, ale bez problemu potrafiłbym wspomnieć o kilku kolegach używających cyfrowych eMek i regularnie publikujących zdjęcia w polskiej prasie. Nie spotkałem się natomiast z nikim używającym Fuji ani Sony. Reszta tłucze na DSLRach Nikona i Canona.

Strona 17 z 20 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów