Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie błaha przestroga

napiszę o czymś, co jest mało istotne, ale może się kiedyś komuś przydać...
    dzisiaj podczas robienia zdjęć wyskoczyło mi err i zablokowała się karta, w pierwszym momencie myślałem, że będzie potrzebny format, ale nie... w komtuterze okazało się, iż zdjęcia są...

a doszło do tego, kiedy podczas robienia zdjęć w niewłaściwym momencie oderwałem palec od spustu... dziwne... błąd był raczej po mojej stronie: miałem ustawienie szybkości na CH i chciałem robić 1 ujęcie, co juz nieraz praktykowałem, ale teraz byłem jakiś rozkojarzony i o ułamek sekundy za późno puściłem spust, no i się zawiesiło, a karta odmówiła współpracy

Domyślnie

Ciekawe - u mnie nigdy takie cos nie mialo miejsca, a CH mam wlaczone praktycznie od poczatku i czesto robie pojedyncze zdjecia.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

oczywiście, też tak robię, i jesli ma się pod ręką wolną kartę, to taka sytuacja jest śmieszna, ale jeśli się nie ma...

Domyślnie

Jasna sprawa.

A jak to w koncu rozwiazales? Skopiowales zdjecia na kompie i sformatowales karte w aparacie?

Nie wiem co poradzic - jesli jeszcze raz Ci sie to wydarzy - slac do serwisu - niech modza.

Domyślnie

koniec końców okazało się, że jeden plik był uszkodzony i po jego usunięciu wróciło do normy, ale najwyraźniej ten jeden plik na tyle zachwiał symbiozę karty i aparatu, że nie mogli współpracować

Domyślnie

Hmm, no to moze karta?

Ja ostatnio mialem taki ciekawe objaw przy kopiowaniu z czytnika na dysk. Raw sie uszkodzil MINIMALNIE (pojedynczy bajt?), a przyczyna byl... ledwie trzymajacy sie kabel USB w komputerze. Wystarczylo kopiowac jeszcze raz.

Choc tu watpie, zeby karta kiepsko siedziala w aparacie - to raczej niemozliwe.

Uprawnienia umieszczania postów