Czy zdjęcia poddawałeś jakiejkolwiek obróbce?, kolory, ostrość itp. mógłbyś napisać o tym kilka słów.
Pozdrawiam
Szukaj
Czy zdjęcia poddawałeś jakiejkolwiek obróbce?, kolory, ostrość itp. mógłbyś napisać o tym kilka słów.
Pozdrawiam
generalnie wszystkie robione w RAW, bo jak robie bez lampy w kościele to nie zaryzykuje JPG, czyli co za tym idzie obróbka samego RAW polegała na lekkim wyostrzeniu i obniżeniu saturacji kolorów. W zdjęciu nr. 6 dodatkowo obróbka w PS za pomocą Shadow/Highlight do wyrównania poziomu oświetlenia
Wszystkie zdjęcia bez wyjątku mi się podobają, choć 1 mógłbyś się pokusić i jeszcze raz wywołać i zmieniając nieco balans bieli, a może po prostu przerobić je na b/w.![]()
Witam,
Bardzo fajne fotki ślubne. Oprócz 1 ( jakoś tak kadr mi nie leży) i trójki ( mocniej bym skadrował ). Reszta podoba mi się, szczególnie te szerokie plany.
Pozdrawiam:
Mariusz
D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)
Ksiądz nie jest średniowiecznym, feudalnym władcą, do którego nie wolno się było obrócić tyłem nawet na chwilę (nawet wyjście z sali od władcy odbywało się tyłem). W niczym mu nie uchybiamy, nie stojąc cały czas do niego frontem. Poza tym fotograf podczas ceremonii należy do personelu i częściowo może nie współgrać z liturgią. Oczywiście, że należy zachować umiar i takt - to jest zresztą podstawa wszelkich zachowań kulturalnego człowieka.
A zdjęcia mi się podobają - to przede wszystkim powinienem tu powiedzieć.
Krzysztof Paszkiewicz
Skontaktuj się z nami