Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: ślub...

Domyślnie

Czy zdjęcia poddawałeś jakiejkolwiek obróbce?, kolory, ostrość itp. mógłbyś napisać o tym kilka słów.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeger Zobacz posta
    Czy zdjęcia poddawałeś jakiejkolwiek obróbce?, kolory, ostrość itp. mógłbyś napisać o tym kilka słów.

Pozdrawiam
    generalnie wszystkie robione w RAW, bo jak robie bez lampy w kościele to nie zaryzykuje JPG, czyli co za tym idzie obróbka samego RAW polegała na lekkim wyostrzeniu i obniżeniu saturacji kolorów. W zdjęciu nr. 6 dodatkowo obróbka w PS za pomocą Shadow/Highlight do wyrównania poziomu oświetlenia

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia bez wyjątku mi się podobają, choć 1 mógłbyś się pokusić i jeszcze raz wywołać i zmieniając nieco balans bieli, a może po prostu przerobić je na b/w.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Wszystkie zdjęcia bez wyjątku mi się podobają, choć 1 mógłbyś się pokusić i jeszcze raz wywołać i zmieniając nieco balans bieli, a może po prostu przerobić je na b/w.
    o to sie nie martw, 90% zdjęć daje w kolorze jak i również w b/w pokazałem jednak w kolorze bo ostatnio zauważyłem, że większość ślubnych-kościelnych na forum prezentowane jest w b/w i dlatego zaryzykowałem pokazanie ceremonii w innych barwach

Domyślnie

Witam,

Bardzo fajne fotki ślubne. Oprócz 1 ( jakoś tak kadr mi nie leży) i trójki ( mocniej bym skadrował ). Reszta podoba mi się, szczególnie te szerokie plany.

Pozdrawiam:
    Mariusz
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez segl Zobacz posta
    hehe fakt to było troche przegięcie ale zachowywał sie całkiem profesjonalnie w przeciwieństwie do kamerzysty, który stał przez pół ceremonii tyłem do księdza
    Nigdzie nie jest napisane, że nie wolno stać tyłem do księdza czy kogokolwiek... A gdyby była taka zasada, to tej roboty nie dałoby się wykonać.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Nigdzie nie jest napisane, że nie wolno stać tyłem do księdza czy kogokolwiek... A gdyby była taka zasada, to tej roboty nie dałoby się wykonać.
    napisane nie jest ale są pewne zasady, które mówią o kulturze zachowania, przynajmniej ja to tak odbieram i nie chodzi mi tu o jednorazowe fotki, gdzie odwracasz sie na 10 sek. aby mieć dobre ujęcie tylko o zachowanie podczas całej ceremonii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez segl Zobacz posta
    napisane nie jest ale są pewne zasady, które mówią o kulturze zachowania, przynajmniej ja to tak odbieram i nie chodzi mi tu o jednorazowe fotki, gdzie odwracasz sie na 10 sek. aby mieć dobre ujęcie tylko o zachowanie podczas całej ceremonii
    Ksiądz nie jest średniowiecznym, feudalnym władcą, do którego nie wolno się było obrócić tyłem nawet na chwilę (nawet wyjście z sali od władcy odbywało się tyłem). W niczym mu nie uchybiamy, nie stojąc cały czas do niego frontem. Poza tym fotograf podczas ceremonii należy do personelu i częściowo może nie współgrać z liturgią. Oczywiście, że należy zachować umiar i takt - to jest zresztą podstawa wszelkich zachowań kulturalnego człowieka.
    A zdjęcia mi się podobają - to przede wszystkim powinienem tu powiedzieć.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Ksiądz nie jest średniowiecznym, feudalnym władcą, do którego nie wolno się było obrócić tyłem nawet na chwilę (nawet wyjście z sali od władcy odbywało się tyłem). W niczym mu nie uchybiamy, nie stojąc cały czas do niego frontem. Poza tym fotograf podczas ceremonii należy do personelu i częściowo może nie współgrać z liturgią. Oczywiście, że należy zachować umiar i takt - to jest zresztą podstawa wszelkich zachowań kulturalnego człowieka.
    A zdjęcia mi się podobają - to przede wszystkim powinienem tu powiedzieć.
    AMEN

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów